Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

«Η Ουάσινγκτον ανέχεται ακόμη τον Καντάφι», του Naeem Gheriany

Η κυβέρνηση Ομπάμα έκανε ένα σχόλιο που υποδηλώνει ότι υπάρχουν ακόμη ευκαιρίες για μεταρρύθμιση. Είναι σε άρνηση. Λέει ότι την «αφορά» η κατάσταση - δεν υπάρχει πραγματική καταδίκη, παρά τη δεινή κατάσταση.
Οι άνθρωποι σφαγιάζονται κατά εκατοντάδες, ο Καντάφι σύμφωνα με τις πληροφορίες χρησιμοποιεί αντιαεροπορικά πυροβόλα όπλα για να πυροβολούν τους ανθρώπους. Μέσα σε λίγες μέρες, περισσότεροι άνθρωποι εμφανώς έχουν σκοτωθεί στη Λιβύη από όσους σκοτώθηκαν πριν βδομάδες στο Ιράν, την Τυνησία, το Μπαχρέιν, την Υεμένη, ακόμη και την Αίγυπτο (η οποία έχει πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό).
Ο Καντάφι προσλαμβάνει ξένους μισθοφόρους, που παίρνουν διαταγές του τύπου πυροβολώ-και-σκοτώνω, δεν είναι δακρυγόνα, είναι μόνο σκοτωμοί. Κάθεται στο γραφείο του ασκώντας την ασταθή, καταπιεστική του εξουσία, από τότε που ο Νίξον ήταν πρόεδρος. Η επικοινωνία με τον έξω κόσμο έχει σε μεγάλο βαθμό αποκοπεί.
Το Ηνωμένο Βασίλειο έκανε μια λογική δήλωση, αν και ευχόμαστε αυτή να ήταν ακόμα ισχυρότερη, αλλά είναι αρκετά καλύτερο αυτό από το οτιδήποτε έχουν πει οι ΗΠΑ. Ακόμη και το πετρέλαιο δε μπορεί να δικαιολογήσει αυτή τη σιωπή.

Δε θέλουμε παρέμβαση,
ο λαός μας είναι πρόθυμος να ρίξει αυτόν το δικτάτορα. Θέλουμε αναγνώριση για τα όσα συμβαίνουν και την έντονη καταδίκη της διεθνούς κοινότητας, από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στο οποίο οι ΗΠΑ κρατούν τα ηνία.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...