Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Αλέξης Τσίπρας: «Αναγκαία η συμπόρευση όλης της Αριστεράς»

Για ανάγκη συμπόρευσης και ενότητας όλων των δυνάμεων της Αριστεράς κάνει λόγο ο πρόεδρος του Συνασπισμού και επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ενώ ως μοναδική λύση για έξοδο από την κρίση χαρακτηρίζει την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.
Τη συμπόρευση όλης της αριστεράς, ριζοσπαστικής και παραδοσιακής, καθώς και του οικολογικού χώρου και των σοσιαλιστών “που βλέπουν την έννοια του σοσιαλισμού να εξευτελίζεται από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ” κρίνει αναγκαία στις σημερινές συνθήκες ο κ. Τσίπρας.

Αναφορικά με την έξοδο από την κρίση προκρίνει ως μοναδική λύση την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους ως προς τους όρους αποπληρωμής και τη διαγραφή μεγάλου μέρους αυτού. Παράλληλα ζητάει τη λήψη μέτρων που θα αναλογούν σε όλους και όχι μόνο στην εργασία και στους κοινωνικά αδύναμους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επικρίνει την κυβέρνηση για κήρυξη στάσης πληρωμών και για “στημένο παιχνίδι” καθώς της καταλογίζει ότι θα μπορούσε να είχε διαπραγματευτεί ευρωπαϊκή στήριξη απέναντι στις κερδοσκοπικές επιθέσεις και να αναζητήσει εναλλακτικές πηγές δανεισμού.

Για την άρνηση του κόμματός του ανταποκριθεί στην πρόσκληση σε διάλογο του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι η πρόσκληση γίνεται μόνο για να αποφευχθεί η ολοκληρωτική κυβερνητική συντριβή υπό το βάρος του πολιτικού κόστους.

Στις κατηγορίες, τέλος, που δέχεται ο ΣΥΝ για υπόθαλψη του κινήματος «δεν πληρώνω» στις αστικές συγκοινωνίες και τα διόδια, ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι πραγματικός υποκινητής είναι οι εξοργιστικές παράνομες συμβάσεις των εργολάβων και οι αυξήσεις του 40%.
Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...