Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Σε απεργιακό κλοιό ολόκληρη η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα, όλη η χώρα, λόγω της γενικής 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Το χορό των κινητοποιήσεων άνοιξε χθες η απεργία των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων στην τοπική αυτοδιοίκηση οι οποίοι είχαν αποκλείσει συμβολικά τα δημαρχεία σε όλη τη χώρα.

Στην σημερινή 24ωρη απεργία, συμμετέχουν και οι έμποροι. Έτσι, τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά, ενω ο εμπορικός σύλλογος της Αθήνας έχει προτείνει στα μέλη του να διακόψουν τη λειτουργία των καταστημάτων τους κατά τη διάρκεια της πορείας.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού με τις στάσεις εργασίας σε τρόλεϊ και ηλεκτρικό, ενώ θα υπολειτουργήσουν δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ και τράπεζες.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα φαρμακεία στην Αττική ενώ στην απεργία θα λάβουν μέρος οι δημοσιογράφοι, οι γιατροί και οι μηχανικοί του δημοσίου καθώς και οι δικηγόροι σε Αθήνα και Πειραιά.

Τραβούν χειρόφρενο

Ακινητοποιημένα για 24 ώρες θα παραμείνουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Νωρίτερα εξελίξεις σημειώθηκαν και στο συνδικαλιστικό μέτωπο όπου η ΠΑΣΚΕ καθαίρεσε τον Νίκο Κουλουμπαρίτση από γραμματέα της ΕΘΕΛ, ο οποίος αποχώρησε εξαπολύοντας καταγγελίες.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τραμ και μετρό ενώ ο ηλεκτρικός θα κινηθεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Επίσης δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια ενώ από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα ενώ στάση εργασίας πραγματοποιούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να υπάρξουν αλλαγές και ακυρώσεις στις πτήσεις.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Πεδίον του Αρεως και Ομόνοια

Στο μεταξύ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει στις 11 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεδίον του Αρεως αντιδρώντας στα αντικοινωνικά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που επιβάλει η Τρόϊκα και υλοποιεί η κυβέρνηση ενώ την ίδια ώρα χωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι αντιδρά στα «δεσμά» του Μνημονίου των τοκογλύφων δανειστών αλλά και στο σχεδιαζόμενο «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας» γιατί διευρύνουν την ύφεση, την ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση προς όφελος των Βιομηχάνων και των τραπεζιτών. Πάνω από τα κέρδη και τους αριθμούς
Είναι οι Άνθρωποι και οι Ανάγκες τους.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπέρ της πρότασης Μητσοτάκη για ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού η Φον ντερ Λάιεν

  Ευνοϊκά απέναντι στην ιδέα του   ευρωπαϊκού  πιστοποιητικού εμβολιασμού   κατά της Covid-19 το οποίο θα τυγχάνει «αμοιβαίας αναγνώρισης» τ...