Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

«Ώρα να αποχωρήσει ο Καντάφι»

Την αποχώρηση του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι ζήτησε σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος Άνκελα Μέρκελ χαιρετίζοντας παράλληλα την απόφαση που υιοθέτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Είναι ώρα να αποχωρήσει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μέρκελ.

«Η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς τον Καντάφι και τους άλλους τυράννους ότι οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν θα παραβλεφθούν», υπογράμμισε η καγκελάριος, η οποία χαιρέτισε «την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας να καταδικάσει τις βιαιότητες του Καντάφι».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε να επιβάλει σοβαρές κυρώσεις εναντίον του συνταγματάρχη, της οικογένειάς του και των συνεργατών του.

Εξάλλου η Μέρκελ και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συμφώνησαν στη διάρκεια μίας χθεσινής τους τηλεφωνικής συνομιλίας ότι «ο συνταγματάρχης Καντάφι έχασε κάθε νομιμότητα» ως ηγέτης της Λιβύης, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής εκρπόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης Κρίστοφ Στέγκμανς.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπέρ της πρότασης Μητσοτάκη για ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού η Φον ντερ Λάιεν

  Ευνοϊκά απέναντι στην ιδέα του   ευρωπαϊκού  πιστοποιητικού εμβολιασμού   κατά της Covid-19 το οποίο θα τυγχάνει «αμοιβαίας αναγνώρισης» τ...