Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Συγκατοίκηση ΝΔ-ΛΑΟΣ;

Φουντώνουν οι φήμες για συνεργασία μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ, σε περίπτωση που θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Η δημόσια πολεμική μεταξύ των δύο κομμάτων έχει αποκλιμακωθεί πλήρως το τελευταίο διάστημα. Στις συνεντεύξεις του, ο Γ. Καρατζαφέρης αποφεύγει κάθε προσωπική αιχμή για τον Α. Σαμαρά, προτιμώντας να βάλλει κατά της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ την ίδια ώρα, από τις επίσημες θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν εξαλειφθεί πλήρως οι αιχμές για το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», οι δύο πλευρές αρνούνται επίσημα κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας. Στο παρασκήνιο, όμως, η συζήτηση έχει ανοίξει. Και μάλιστα όχι επί ενός αόριστου μέλλοντος αλλά για το πολύ άμεσο μέλλον. Ιδίως εάν ο Πρωθυπουργός αποσίσει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές με λίστα, σενάριο πάντως που δεν μοιάζει το πλέον πιθανό. Σε περίπτωση εκλογών με λίστα ένα κοινό ψηφοδέλτιο θα μπορούσε να είναι μια πιθανή εκδοχή, αφού το σημερινό άθροισμα των δύο κομμάτων – ΝΔ και ΛΑΟΣ- θα υπερέβαινε, ενδεχομένως, τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βαρουφάκης για σκανδαλολογία: Όλοι γνωρίζουν - Θα ήθελα να είχαμε FBI στην Ελλάδα

Καυστικός σχετικά με την σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών, αλλά και τη γενικότερη αντιμετώπιση σκανδάλων στην Ελλάδα, εμφανίστηκε, μιλώντ...