Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Γερμανική στήριξη στο Γ. Παπανδρέου

Δηλώσεις στήριξης και αναγνώρισης των προσπαθειών που καταβάλλει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους έκαναν τόσο ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και ΥΠΕΞ, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, όσο και ο πρόεδρος των Πρασίνων, Τζεμ Έτσντεμιρ, μετά τις συναντήσεις τους με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Βερολίνο.

«Εξέφρασα στον Έλληνα πρωθυπουργό το μεγάλο μου σεβασμό για τις δύσκολες αποφάσεις που πήρε και πρέπει να πάρει», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ εξερχόμενος από τη συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου.

Ο σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας υπενθύμισε τις «δύσκολες αποφάσεις» που πήρε και το SPD ως κυβέρνηση στη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, επισημαίνοντας ότι οι καρποί εκείνης της προσπάθειας φάνηκαν με μία χρονοκαθυστέρηση πενταετίας.

«Κατανοώ τη δύσκολη φάση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ελληνική κυβέρνηση και ότι χρειάζεται θάρρος και επιμονή για να πετύχει», πρόσθεσε ο κ. Σταϊνμάιερ.

«Η κρίση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζεται με συνεντεύξεις τύπου, αλλά χρειάζονται θαρραλέες αποφάσεις, για να αποκρουστούν οι επανερχόμενες κάθε μήνα επιθέσεις των αγορών σε μεμονωμένες οικονομίες», σημείωσε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Ο ένας εκ των δύο προέδρων του κόμματος των Πρασίνων, Τζεμ Έτσντεμιρ, επεσήμανε το ιδιαίτερα φιλικό κλίμα της συνάντησής του με τον κ. Παπανδρέου. Εκτίμησε ότι η μείωση του χρέους δεν πρέπει να αναμένεται βραχυπρόθεσμα, αλλά θα χρειαστεί χρόνος. «Είναι υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας και όχι ενός μόνον κόμματος», είπε ο κ. Έτσντεμιρ.

Πρόσθεσε ότι συμφωνεί με την πρόταση για τη θέσπιση ευρωομολόγων. Ο κ. Έτσντεμιρ χαρακτήρισε ορθή την αλλαγή γραμμής από την Άγκελα Μέρκελ με την παραδοχή της οικονομικής διακυβέρνησης, καλώντας όμως την καγκελάριο να κάνει και το επόμενο βήμα, «αναπτύσσοντας μία στρατηγική που θα διασφαλίζει ότι καμία χώρα-μέλος της ΕΕ δεν θα εξωθείται στο περιθώριο».
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...