Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

TAGESZEITUNG: «Τα νησιά του Αιγαίου δε θα πωληθούν θα αξιοποιηθούν»

Η εφημερίδα Tageszeitung αναφέρεται με δημοσίευμα της στην «εκμετάλλευση» της ελληνικής δημόσιας περιουσίας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να βγάλει χρήματα από αυτήν χρησιμοποιώντας ένα τρικ, τη ρητορική του Ανδρέα Παπανδρέου.
Σε αντιδιαστολή με τον Ανδρέα Παπανδρέου, παρουσιάζεται ο Γιώργος, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα εξοργίζει συχνά τους κομματικούς του φίλους με τις κινήσεις του. Σήμερα που η ελληνική οικονομία έχει τεθεί υπό την επιτήρηση της ΕΕ, το θέμα της πώλησης της δημόσιας περιουσίας επανέρχεται όλο και συχνότερα. Όταν λοιπόν οι Ελεγκτές της Τρόικας ζητούν ιδιωτικοποιήσεις και πωλήσεις ακίνητης περιουσίας ύψους 50 δις Ευρώ, η «ψυχή του κόμματος» εξανίσταται κατά της πώλησης δημόσιας γης, την οποία θεωρεί «ξεπούλημα».
Ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφέρει το δημοσίευμα, χρησιμοποιεί ένα τρικ από την παρακαταθήκη του πατέρα του, όταν δηλώνει ότι «Η κρατική περιουσία δεν απαλλοτριώνεται. Δεν πουλάμε τη γη μας» και εξαγγέλλει την ψήφιση σχετικού νόμου.
Στην Ελλάδα είναι ούτως ή άλλως δύσκολη η πώληση της δημόσιας περιουσίας, επειδή το κράτος δεν γνωρίζει πόση ακριβώς γη κατέχει. Ο Ηλίας Μόσιαλος, Πρόεδρος Ιδρύματος προσκείμενου στο κυβερνών κόμμα, υπολογίζει την πιθανή αξία πώλησης στα 250 δις Ευρώ, αναφέρει ωστόσο ότι για το 45% των ακινήτων, για τα οποία γίνεται λόγος, δεν είναι ξεκάθαρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς, καθώς πολλοί Έλληνες, τα έχουν καταπατήσει και προβάλλουν χρησικτησία, ενώ ακόμη και η ίδια η Εκκλησία επικαλείται δικαιώματά της επί αυτών από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Στην παρούσα δύσκολή συνθήκη που έχει να αντιμετωπίσει ο Γιώργος Παπανδρέου το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι πρέπει να προσφύγει, στα τεχνάσματα του πατέρα του ο οποίος είχε την ικανότητα να διαστρέφει την αλήθεια, όπως τον συνέφερε. Υπό το φως της παράδοσης αυτής, δεν αποτελεί σύμπτωση ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ομιλεί για την προοπτική «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας, δεδομένου ότι, απαγορεύεται μεν η πώληση δημόσιων ακινήτων, δεν υπάρχει όμως καμία αντίρρηση για την «αξιοποίησή» τους, καταλήγει η εφημερίδα.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...