Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ενισχυμένο ΔΝΤ θέλει ο Σαρκοζί

Την ενίσχυση του ρόλου του ΔΝΤ, ως ακρογωνιαίου λίθου της διεθνούς νομισματικής συνεργασίας, επιθυμεί ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, όπως τόνισε ενώπιον των υπουργών οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της G20, που πραγματοποιούν σύνοδο στο Παρίσι.

Ο κ. Σαρκοζί ευχήθηκε οι χώρες μέλη της G20 να μπορέσουν να «εργαστούν για τους κανόνες του παιχνιδιού σε όλους τους τομείς, πράγμα που προϋποθέτει ότι το ΔΝΤ διαθέτει τα μέσα και ενισχυμένη εποπτική εξουσία».

Τόνισε επίσης ότι ο συντονισμός ανάμεσα στα μέλη της G20 είναι ένα καθήκον για την αντιμετώπιση της κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι το να δοθεί προτεραιότητα στα εθνικά συμφέροντα, θα ήταν ο θάνατος της G20.

«Ένα κεκτημένο της G20 είναι ο συντονισμός των οικονομικών πολιτικών. Εάν δεν κάνουμε τίποτα, οι παγκόσμιες ανισορροπίες θα διευρυνθούν και πάλι», είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί συναίνεση σε μια περίοδο ανάκαμψης Ο πειρασμός να δοθεί προτεραιότητα στα εθνικά συμφέροντα είναι μεγάλος. Αλλά σας το λέω ξεκάθαρα, αυτό θα ήταν ο θάνατος της G20», σημείωσε χαρακτηριστικά.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...