Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Δίκαιο φορολογικό σύστημα ζητά ο Φ. Κουβέλης

Υπέρ ενός δίκαιου και αναλογικού φορολογικού συστήματος, που θα συγκρούεται και θα αντιμετωπίζει την παραοικονομία τάχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος στο δημαρχείο της Κηφισιάς.

Το φορολογικό σύστημα πρέπει να συγκρούεται με τη φοροδιαφυγή και τις φοροαπαλλαγές, αλλά και να κατανέμει τα βάρη με δικαιοσύνη, υποστήριξε ο κ. Κουβέλης επισημαίνοντας ότι η κοινωνία ζητά τη δίκαιη κατανομή και όχι τη σώρρευση των βαρών στις πλάτες εκείνων που ουσιαστικά δεν έχουν καμία ευθύνη για την οικονομική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

«Δεν αρκεί η κυβέρνηση να επιλέγει τον εύκολο στόχο, και ο εύκολος στόχος είναι η εξασφάλιση εσόδων από την περικοπή των αποδοχών, των συντάξεων και των δαπανών του κοινωνικού κράτους», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι με αυτές τις επιλογές η κοινωνία καταστρέφεται και δεν μπορεί να σταθεί όρθια.

Χαρακτήρισε επίσης αναποτελεσματικούς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και επισήμανε πως η κυβέρνηση δεν αρκεί να διαπιστώνει την ύπαρξη της φοροδιαφυγής, αλλά θα πρέπει να βρει τρόπους ώστε να εισπράττονται
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...