Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Ταλαιπωρία και πορείες αύριο λόγω της απεργίας


«Λουκέτο» σε όλη τη χώρα αύριο, εξαιτίας της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, διαμαρτυρόμενες για την κυβερνητική πολιτική.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως. Την ίδια ώρα στην Ομόνοια ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.

Τα μέσα μεταφοράς

Στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας.

Συγκεκριμένα:

Ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα παραμείνουν τα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Από τις 9.00 έως τις 17.00 θα λειτουργήσει ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που θέλουν να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια του μετρό, ωστόσο δεν θα λειτουργήσει το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι υπάλληλοι του ΟΣΕ, ενώ κλιεστός θα παραμείνει ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Το τραμ θα κινηθεί από τις 06.00 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία, καθώς απεργεί και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Σε μεγάλο αριθμό ακυρώσεων πτήσεων προχωρούν αύριο οι δυο ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, Aegean Airlines και Ολυμπιακή, εξαιτίας της στάσης εργασίας, από τις 12.00 έως τις 16.00 που πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Το διάστημα αυτό, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Στην αυριανή γενική απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, ασφαλιστικά ταμεία, πολεοδομίες, εφορίες, τελωνεία, αλλά και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ.
Συμμετέχουν επίσης εργαζόμενοι στην Υγεία (νοσοκομειακοί ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό), οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, τραπεζικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί.
Στις αυριανές κινητοποιήσεις - συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).
Απεργούν από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης οι δημοσιογράφοι, με αποτέλεσμα να μην μεταδοθούν δελτία ειδήσεων ή ενημερωτικές εκπομπές σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ την Πέμπτη δεν θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες. 

Απεργιακό «μπλακάουτ» στην υγεία

Απεργία των εργαζομένων αύριο στα νοσοκομεία όλης της χώρας έχει προτείνει η Ομοσπονδία τους, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει το ΕΚΑΒ, κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία, ενώ απεργούν και οι οδοντίατροι.
Παράλληλα, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις που έχουν
προγραμματιστεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, αποφάσισαν από κοινού να συμμετάσχουν στην απεργία. Κατά τη διάρκεια της απεργίας το κοινό θα εξυπηρετείται κανονικά, από τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει και το ΕΚΑΒ. Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία καλεί τα μέλη της από όλη τη χώρα να
πάρουν μέρος στην απεργία.
ta nea online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι προτάσεις Τσίπρα για στήριξη της οικονομίας

  Της Νίκης Ζορμπά Μια "νέα κοινωνική συμφωνία" θα επιχειρήσει να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη μιλώντας στους π...