Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

«Βουτιά στο άγνωστο η αναδιάρθρωση για κράτος της Ευρωζώνης»



Αδιανόητη θεωρεί το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, την πτώχευση οποιασδήποτε χώρας της Ευρωζώνης, παρομοιάζοντας το ενδεχόμενο αυτό με «βουτιά στο άγνωστο».

Όπως αναφέρει ο Μπίνι Σμάγκι, «οι χώρες της Ευρωζώνης δεν έχουν το περιθώριο να χρεοκοπήσουν χωρίς να υποστούν ως συνέπεια αυτής της χρεοκοπίας διάσπαση της χρηματοπιστωτικής, οικονομικής και κοινωνικής τους δομής. Το να ζητήσει μια χώρα της ευρωζώνης αναδιάρθρωση του χρέους της θα ήταν βουτιά στο άγνωστο».

Κατά τον ίδιο, ο πληθωρισμός στις αναπτυσσόμενες χώρες θα βοηθήσει τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης να ανακτήσουν τη χαμένη τους ανταγωνιστικότητα.  «Εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων σε αρκετές εξαγωγικές αγορές του αναδυόμενου κόσμου, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης έχουν τώρα περισσότερες πιθανότητες να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους από ό,τι είχαν παλαιότερα χώρες που είχαν πληγεί από κρίση», σημειώνει χαρακτηριστικά.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...