Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ποια ακίνητα είναι αξιοποιήσιμα

Καθώς «ανάβει» η συζήτηση για τα 50 δισ, υπολογίζεται ότι μόνο 100 από τα 71.000 ακίνητα του Δημοσίου είναι αξιοποιήσιμα. Η περιουσία του Δημοσίου δεν έχει προσδιορισθεί ακριβώς και αυτό εμποδίζει οποιαδήποτε σενάρια πώλησης.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», η δημόσια περιουσία υπολογίζεται πως περιλαμβάνει 71.000 ακίνητα, κτίρια και γη, αξίας 272 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Στην πραγματικότητα, όμως, όπως παραδέχεται το ΙΣΤΑΜΕ, ακόμη και αν τα 100 από αυτά αποδειχθούν αξιοποιήσιμα, ο στόχος θα είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος. Από τα 71.000 ακίνητα, τα 16.154, είναι άγνωστα, τα 35.819 καταπατημένα, τα 9.527. μισθωμένα και μόνο τα 9.563 είναι ελεύθερα με την αξία τους να ανέρχεται σε 49,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου να προχωρήσει στην καταγραφή της δημόσιας περιουσίας, ώστε να υπάρξει μέχρι τον προσεχή Ιούνιο, μια λίστα με 10-15 ακίνητα προς αξιοποίηση. Άλλη μια λίστα αναμένεται το Δεκέμβριο. Το Ελληνικό θα προχωρήσει μέσω fast track. Σε αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες θα ενταχθούν, το γκολφ της Γλυφάδας, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και η μαρίνα του Αγίου Κοσμά.
newsdeast.gr

2 σχόλια:

  1. Για πούλημα λοιπόν,
    ό,τι έμεινε από χτες,
    ελπίδες ανεκπλήρωτες
    ευκαιρίες μοναδικές.
    Για πούλημα και το μέλλον,
    ............
    για πούλημα κι ό,τι έμεινε
    απούλητο ως εδώ!
    Ολα για εκποίηση δυστυχώς όπως λέει κι ο Μούτσης
    Καλησπέρα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...