Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

"Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα"


Η εξασφάλιση της τέταρτης δόσης του δανείου, "συνιστά άλλη μια διάψευση της εγχώριας και διεθνούς καταστροφολογίας και αποτελεί σαφέστατο μήνυμα ότι όσο είμαστε συνεπείς και τηρούμε απαρέγκλιτα τους στόχους μας, ειλικρινείς απέναντι στους εταίρους και τους πολίτες μας και όσο συνεχίζουμε ενωμένοι την εθνική μας προσπάθεια, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα".

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και παράλληλα θέλησε να βάλει τέλος στο "απέραντο γαϊτανάκι", όπως είπε, της καταστροφολογίας, τονίζοντας ότι είναι ξεκάθαρο πως δεν τίθεται θέμα περικοπών μισθών και συντάξεων.

"Δεν πτωχεύουμε, είναι ξεκάθαρο. Ο κίνδυνος αυτός ήταν έντονος πριν ένα χρόνο, με αυτά που κάνουμε ξεπερνάμε τον κίνδυνο. Πρέπει να σταματήσουμε να καταστροφολογούμε", σημείωσε.

Όσον αφορά την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, επεσήμανε ότι υπάρχει μια καταρχήν απόφαση στο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής, ότι "συνεπώς τα πράγματα βαίνουν καλώς ως προς την επιμήκυνση" και πρόσθεσε ότι "από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές παράμετροι για τις οποίες παλεύουμε".

Παράλληλα, χαρακτήρισε εντελώς άκαιρο το να συζητάμε τώρα για τα επιτόκια και πρόσθεσε ότι, καθώς η ΕΕ είναι ένα πεδίο διαπραγματεύσεων, "θα ήταν τελείως κατώτερο των περιστάσεων αν περιμέναμε να ανοίξουν τα χαρτιά τους οι χώρες με τις οποίες γίνονται οι μεγάλες διαπραγματεύσεις", νωρίτερα από τις αποφάσεις του Μαρτίου.

Εξάλλου, ανέφερε ότι δεν αφορούν στην κυβέρνηση οι συζητήσεις περί πρόωρων εκλογών, θέμα που "η ΝΔ διακινεί για να κρατήσει τα στελέχη και τους ψηφοφόρους τους", καθ' ότι η λαϊκή εντολή ανανεώθηκε από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι το γενικότερο οικονομικό κλίμα στην ΕΕ "επιβάλλει ακόμα μεγαλύτερη προσήλωση στους στόχους μας και ένταση των προσπαθειών μας" και σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι η πρώτη που επεσήμανε τα γενικότερα προβλήματα που αναφέρονται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περιφερειακή ανισορροπία και πως γι' αυτό έχει επιδοθεί σε μαραθώνιο επαφών, τονίζοντας ότι πρέπει να θωρακιστεί θεσμικά η ίδια η ΕΕ.

"Οι κινήσεις μας προς τη συνολική ευρωπαϊκή λύση είναι σαφέστατες και συστηματικές, οι προσπάθειές μας αναγνωρίζονται, υπάρχει όμως σήμερα μια πολύ μεγάλη ανάγκη συναινέσεων σε όλα τα επίπεδα και κυρίως μέσα στην ελληνική κοινωνία", σημείωσε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι "μόνο προτάσσοντας το συλλογικό συμφέρον απέναντι σε μικροκομματικούς σχεδιασμούς και συντεχνιακά συμφέροντα θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε μπροστά".
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΟΥ: Οι κυβερνήσεις να αφυπνιστούν και να συμμετάσχουν στη μάχη κατά του κορονοϊού

Ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  κάλεσε σήμερα τις πληγείσες  χώρες  από τον  κορονοϊό  να " αφυπνιστούν " και να "συμμετάσχο...