Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Παπακωνσταντίνου: Η οικονομία χρειάζεται διαρθρωτικές αλλαγές και θετικά σοκ

thumb
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει «όλα τα όπλα και να κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να αποδείξει ότι είναι σε θέση να χειριστεί το δημόσιο χρέος» τόνισε ο Υπ. Οικονομικών σε συνομιλία του στο Βήμα της Κυριακής.
Στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του χρέους βρίσκεται σύμφωνα με τον Γ.Παπακωνσταντίνου το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων 15 δισ. ευρώ, που στοχεύει στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην είσοδο «ζεστού» χρήματος.
Παράλληλα, η ενεργοποίηση ενός «ντόμινο» συγχωνεύσεων των ελληνικών τραπεζών, θα συνέβαλε σύμφωνα με τον Υποικ στην ενίσχυσή των ιδρυμάτων και στην αύξηση της ρευστότητα στην αγορά.
Σχετικά με τις διαρθρωτικές αλλαγές, ο Γ.Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγραμματισμού, στόχος είναι η δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 5% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2014, με δημοσιονομικό όφελος άνω των 20 δις ευρώ, ενώ υπογράμμισε ότι το κύριο βάρος στην αναδιάρθρωση θα αναλάβουν τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας.
Η «μάχη με το χρέος» θα διαρκέσει χρόνια ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ.Παπακωνσταντίνου, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει επιβάλει σε ενάμιση χρόνο περισσότερα δυσάρεστα μέτρα από ό,τι άλλες σε δύο τετραετίες. Την ίδια ώρα, αρνήθηκε τα περί αναγκαιότητας πρόωρων εκλογών.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βαρουφάκης για σκανδαλολογία: Όλοι γνωρίζουν - Θα ήθελα να είχαμε FBI στην Ελλάδα

Καυστικός σχετικά με την σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών, αλλά και τη γενικότερη αντιμετώπιση σκανδάλων στην Ελλάδα, εμφανίστηκε, μιλώντ...