Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Το έλα να δισ., με προαναγγελία νέων μέτρων

Παπακωνσταντίνου: Δημοσιονομικό πρόγραμμα 25 δισ. - Κομισιόν: Για αποκρατικοποιήσεις 50 δισ. μέχρι το 2015 έχει δεσμευθεί η Ελλάδα
Επιπλέον 1,7 δισ. ευρώ αναζητούνται από το οικονομικό επιτελείο για φέτος προκειμένου να καλυφθεί η υστέρηση εσόδων που κληροδότησε στο 2011 η προηγούμενη χρονιά, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στην τρίτη αναθεώρηση του μνημονίου. Μέσα στο Μάρτιο αναμένεται η ανακοίνωση μέτρων συνολικού ύψους 20 δισ. ευρώ και για την περίοδο 2012-2014, σημείωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Την ίδια στιγμή και στη σχετική της έκθεση η Κομισιόν αναφέρει πως η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για αποκρατικοποιήσεις συνολικού ύψους 50 δισ. ευρώ μέχρι και το 2015, δηλαδή δύο χρόνια μετά τη λήξη (με τα σημερινά δεδομένα) του μνημονίου.
Αναλυτικά, ο Γ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε το μεσημέρι τις προτεραιότητες της κυβέρνησης μετά και την 3η κατά σειρά αναθεώρηση του μνημονίου,σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι εντός του ερχόμενου μήνα θα παρουσιαστεί το σχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις αλλά και για την εμπορική αξιοποίηση μέρους της ακίνητης περιουσίας που κατέχει σήμερα το Δημόσιο. Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών βρίσκονται εδώ.
Στο μεταξύ, εκτενή αναφορά στις αποκρατικοποιήσεις αλλά και στις γενικότερες μεταρρυθμίσεις γίνεται στην έκθεση προόδου της Κομισιόν, στο δεύτερο μέρος της οποίας βρίσκεται η νέα αναθεώρηση του μνημονίου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει πως η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε αποκρατικοποιήσεις συνολικού ύψους 50 δισ. ευρώ για την τρέχουσα πενταετία, ενώ αναφορά γίνονται και σε μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, στα μισθολογικά του Δημοσίου, αλλά και τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στα εργασιακά. Πατήστε εδώ για την έκθεση της Κομισιόν και τα κυριότερα σημεία του αναθεωρημένου μνημονίου.
Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκληρές αλήθειες: Για αυτό αξίζουν οι εξοπλισμοί και οι συμμαχίες

Οι «προπονητές της εξέδρας» ήταν το Σάββατο με το Ιράν. Οπαδικά. Το διαπιστώσαμε στον κύκλο μας, το είδαμε στα social media. Την ώρα που εκτ...