Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ξέσπασμα Σαμαρά για μια κυβέρνηση «σε κατάσταση ημιδιάλυσης»


thumb
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αντ. Σαμαράς στα πλαίσια συνεδρίασης της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κατηγορώντας την ότι «έχει περιέλθει σε κατάσταση ημιδιάλυσης και ημιπαράλυσης».
Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «πολλαπλά και αλλεπάλληλα κρούσματα σύγχυσης και παλινωδιών», επικαλούμενος το «επικολυρικό δράμα», όπως είπε, που είδαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με τις εξαγγελίες της Τρόικας, την εγκύκλιο για τους ημί-υπαίθριους που αποσύρθηκε πριν κυκλοφορήσει, τις δημόσιες διαφωνίες για το φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά και τις παραιτήσεις Γενικών Γραμματέων υπουργείων.
«Κορυφαίος παράγοντας και ιστορικό στέλεχος του ίδιου του ΠΑΣΟΚ τα συνόψισε όλα αυτά με πέντε λέξεις: "Τρείς λαλούν και δυο χορεύουν". Συμφωνούμε απόλυτα. Έτσι ακριβώς είναι η κυβέρνηση», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι η θέση της ΝΔ ότι το μνημόνιο «δεν βγαίνει» επαληθεύεται.
«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δίνει αυτή την εικόνα της διάλυσης, η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι έχει σχέδιο. Ότι οι προτάσεις της πέρσι τον Ιούλιο ήταν σωστές, ήταν μπροστά από τα πράγματα, έχουν ήδη επαληθευθεί κι έρχονται σήμερα να το παραδεχθούν όσοι τότε τις αγνόησαν ή τις διαστρέβλωσαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Με αναφορά του στην ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, ο κ. Σαμαράς υπενθυμίζει ότι η ΝΔ ήταν εκείνη που ανέδειξε το θέμα και το επέβαλε στην πολιτική ατζέντα, ενώ αντιθέτως, πρόσθεσε,το ΠΑΣΟΚ «τώρα που δεν υπάρχουν πια δανεικά για να τα μοιράσει, αποδείχθηκε ότι το μόνο που μπορούσε να κάνει είναι να "παραδώσει τα κλειδιά της χώρας" και να κάνει ό,τι του λένε».
Ανακοίνωσε επίσης ότι μετά την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής και εντός του Απριλίου, η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει επικαιροποιημένο το σχέδιό της, το «Ζάππειο-ΙΙ», όπως είπε, για μια στρατηγική εξόδου από την κρίση και αποδέσμευσης από το Μνημόνιο.
Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, που βρίσκεται σε εξέλιξη στα νέα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού, παραβρίσκεται και ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...