Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Πάγκαλος: «Υπάρχει πρόβλημα συντονισμού της κυβέρνησης»


thumb

«Υπάρχει πρόβλημα συντονισμού της κυβέρνησης» τόνισε το πρωί της Δευτέρας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος μιλώντας στο Mega.
Όσον αφορά στο θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ πρωθυπουργού και Ντομινίκ Στρος - Καν το 2009, ο κ. Πάγκαλος παρατήρησε πως με τα δεδομένα που επικρατούσαν εκείνη την περίοδο θα ήταν παράλογο να μην υπάρξει τέτοιου είδους συζήτηση μεταξύ των δύο. Τόνισε, δε, ότι η παρουσία της τρόικας εγγυάται πως δεν θα ξανακάνουμε τα ίδια.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές αστοχίες που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ότι είναι προφανές πως υπάρχει πρόβλημα συντονισμού στην κυβέρνηση, ενώ επανερχόμενος στη γνωστή δήλωση «μαζί τα φάγαμε», ο κ. Πάγκαλος επισήμανε πως όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται δεν παραδέχονται την πραγματικότητα. Μίλησε, δε, για «ρωμαίικο επιχείρημα», που λέει «εμείς κλέβουμε λίγο, πιάστε πρώτα αυτούς που κλέβουν πιο πολύ».

Παράλληλα, ερωτηθείς γιατί κανένας πολιτικός δεν έχει μπει φυλακή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι οι βουλευτές δεν είναι ειδική κατηγορία πολιτών. Σημείωσε, δε, ότι και είναι ο λαός που τους αξιολογεί με την ψήφο του και τους εκλέγει ή όχι. Πάντως, συμφώνησε πως είναι ανάγκη να τροποποιηθεί το Σύνταγμα σε ό,τι αφορά τα περί ευθύνης υπουργών. Σχετικά με την προσωπική του περιουσία, ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι τα όσα έχουν ακουστεί εναντίον του συνάδουν με τη λογική του Έλληνα «γιατί να είναι ο Πάγκαλος πλούσιος και να μην είμαστε κι εμείς;» Ο αντιπρόεδρος σημείωσε ότι «η θεία μου η Αγλαΐα και ο πατέρας μου μού κληροδότησαν τα ακίνητα».

Αναφορικά με το θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ πρωθυπουργού και Ντομινίκ Στρος - Καν το 2009, ο κ. Πάγκαλος παρατήρησε πως ήταν μια ιδιωτική συζήτηση του Γ.Παπανδρέου με τον επικεφαλής του ΔΝΤ και επισήμανε πως με τα δεδομένα που επικρατούσαν εκείνη την περίοδο θα ήταν παράλογο να μην υπάρξει τέτοιου είδους συζήτηση μεταξύ των δύο.

Ο κ. Πάγκαλος σημείωσε ότι είναι «λανθασμένη η προσπάθειά μας να μεταβάλουμε το ΔΝΤ σε μπαμπούλα», ωστόσο επισήμανε πως η παρουσία της τρόικας στη χώρα εγγυάται πως δεν θα ξανακάνουμε τα ίδια.
Τέλος, όσον αφορά στην αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου, επισήμανε πως τα μεγάλα ακίνητα του δημοσίου στρατηγικής σημασίας μπορεί να μην πουληθούν, αλλά να διατεθούν με σύστημα leasing, δηλαδή της μακροχρόνιας μίσθωσης. Ειδικότερα, για την αξιοποίηση του Ελληνικού, είπε πως θα έπρεπε να επιτραπεί και η ανέγερση κατοικιών.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...