Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Έκκληση για συναίνεση από Γκαργκάνα

Σκληρά αλλά αναγκαία χαρακτηρίζει τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης ο Νίκος Γκαργκάνας. Ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, θεωρεί ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά τονίζει ότι το κλειδί για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση είναι η συναίνεση.

«Πρέπει να συναινέσουμε γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βγούμε από την κρίση», είπε ο Ν. Γκαργκάνας σε συνέντευξή του στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, ενώ συνέστησε υπομονή. «Δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση να λυθούν τα προβλήματα σε οκτώ μήνες. Τα αποτελέσματα θέλουν χρόνο. Τα προβλήματα είναι σοβαρά αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Πρέπει να συναινέσουμε για να βγούμε από την κρίση. Πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της κρατικής σπατάλης.

Ο Νίκος Γκαργκάνας θεωρεί ότι το μνημόνιο δεν έχει αποτύχει αν και παραδέχεται ότι υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες. Επίσης σχολίασε ότι για την κατάσταση της Ελλάδας αυτή τη στιγμή ευθύνονται και οι άλλες χώρες της ζώνης του Ευρώ που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Όπως είπε ο ίδιος: «μοιραία, οι χώρες που έχουν προβλήματα μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι και γι αυτό είναι απαραίτητη η εξεύρεση συνολικής λύσης για την ευρωζώνη». Ωστόσο, τονίζει ότι «δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν οι χώρες που έχουν δημοσιονομική τάξη να πληρώνουν τα λάθη των άλλων».
Ο Ν. Γκαργκάνας επιμένει ότι τυχόν πτώχευση της Ελλάδας θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις που «δεν μπορούν να περιγραφούν».

Τέλος, ο πρώην διοικητής της Τ.τ.Ε. δήλωσε ότι σε αυτή τη φάση «δεν πρέπει να γίνουν εκλογές».
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...