Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη


Έχω βαρεθεί να βλέπω γερμανικές και άλλες κρυόκωλες ευρωζωνικές φυσιογνωμίες που κουνάνε το δάχτυλο στους Έλληνες, βρίζουν και ειρωνεύονται με κάθε τρόπο την Ελλάδα και μιλούν για τον Τσίπρα, με έκφραση προσώπου σαν να είναι έτοιμοι για vomit.... Ο Σούλτς ειδικά, ήταν απαράδεκτος: με ύφος ρουστικάλ μπυραρίας, λες και πιο πριν μιλούσε με ψιλομεθυσμένους συνταξιούχους που μόλις είχαν μελετήσει την γυμνή Γερμανίδα της BILD.
Και όλοι σχεδόν μιλούν για την "αναγκαία αποκατάσταση της εμπιστοσύνης" που διερράγη με το δημοψήφισμα....
ΑΛΛΑ έτσι είναι, όταν προστρέχεις με το χέρι απλωμένο και εκλιπαρείς να σου ανοίξουν τις Τράπεζες σου και να σου δώσουν γρήγορα ένα ευρουλάκι.....

ΑΛΛΑ ΣΚΥΛΙΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.... Και ονειρεύεσαι εικόνες που θα ήθελες να δεις. Να βγαίνουν πχ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό μαζί από την σύσκεψη και ο Τσίπρας να λέει:
"Ο ελληνικός λαός είναι απογοητευμένος, διότι του επιβλήθηκε ένα τεράστιο χρέος που σχεδόν τίποτε από αυτό δεν έφτασε πραγματικά στην Χώρα, αλλά πήγε απευθείας σε ξένες Τράπεζες. Επίσης του επιβλήθηκε ένα πρόγραμμα δήθεν βοήθειας, που εξαθλίωσε την κοινωνία, κατέστρεψε τα Νοσοκομεία, την Δημόσια Παιδεία και οποιαδήποτε κοινωνική πρόνοια και παροχή, οδήγησε τους νέους μας στην μετανάστευση ή στην ανεργία και πολλούς ανθρώπους στην έσχατη ένδεια ή στον θάνατο. Το πρόγραμμα ήταν υφεσιακό και ήταν γνωστό εκ των προτέρων ότι θα αποτύχει. Παρά τις κλειστές Τράπεζες και την ψυχολογική πίεση που υπέστη ο λαός μας, εδήλωσε την Κυριακή καθαρά ότι δεν επιθυμεί να δεχθούμε την πρόταση των πιστωτών μας. Ο ελληνικός λαός έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στην Ευρώπη και στους Ευρωπαίους ηγέτες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι αρχηγοί των ελληνικών κομμάτων επεξεργασθήκαμε μια κοινή βιώσιμη πρόταση με αναπτυξιακά κυρίως μέτρα που διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Επίσης προβλέπει κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 70% και αναδιάρθρωση του υπολοίπου. Η αποπληρωμή της χρηματοδότησης του προγράμματος δεν θα συνδέεται με άλλα υφεσιακά μέτρα. Την πρόταση θα την θέσω υπόψιν των συναδέλφων μου στην Σύνοδο Κορυφής. Οριακές τροποποιήσεις της πρότασής μας είναι δυνατές, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει η φιλοσοφία της. Αν η πρότασή μας απορριφθεί, γνωρίζουμε ότι θα υποφέρουμε πολύ, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι κάποια στιγμή θα είμαστε όρθιοι και πολύ καλύτερα από ό,τι σήμερα. Ξέρουμε ότι οι πραγματικοί φίλοι της Ελλάδας θα σπεύσουν να μας βοηθήσουν. Είμαστε ένας φιλόξενος και ζεστός λαός που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που μας βοήθησαν ανυστερόβουλα στην μεγάλη ανάγκη μας".
http://www.toportal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Παππάς: «Οι υποψήφιοι πρόεδροι να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Τι λένε για την πολιτική στρατηγική και το καταστατικό;»

«Ο διάλογος πρέπει να πολιτικοποιηθεί», αναφέρει σε συνέντευξη του στα “Παραπολιτικά”, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...