Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Γιατί η ΔΕΘ σηματοδοτεί την έναρξη νέας προεκλογικής περιόδου

Γιατί η ΔΕΘ σηματοδοτεί την έναρξη νέας προεκλογικής περιόδου, τι θα κρίνει την προσφυγή στις κάλπες πρόωρων εκλογών

Σε κατάσταση προεκλογικής ετοιμότητας μπαίνουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι κομματικοί μηχανισμοί αφού είναι κοινή εκτίμηση ότι ουδείς μπορεί να αποκλείσει μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ακόμη και μέσα στο προσεχές τρίμηνο.
Η απόφαση ανήκει φυσικά στον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος θα κληθεί να πάρει αποφάσεις λαμβάνοντας υπόψη τέσσερις παραμέτρους:
Πρώτη παράμετρος ο αριθμός των ψήφων που θα κατορθώσει να μαζέψει η κυβέρνηση για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο κατά τους πρώτους μήνες του νέου έτους. Χρειάζονται 180 ψήφοι και οι συνθήκες καθόλου δεν ευνοούν την κυβέρνηση για να αισιοδοξεί.

Δεύτερη παράμετρος, οι οδυνηρές επιπτώσεις του ΕΝΦΙΑ στον οικογενειακό προϋπολογισμό, στην κοινωνία και στην αγορά, τα νέα προβλήματα από τις συνέπειες του ρωσικού εμπάργκο και στα ελληνικά προιόντα και γενικότερα η κακή οικονομική κατάσταση που βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες , δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι.
Τρίτη παράμετρος , η χείρα βοήθειας που περιμένει η κυβέρνηση από την Μέρκελ και τους δανειστές με απόφαση νέου κουρέματος η μακρόχρονου διακανονισμού του χρέους και ταυτόχρονη αντικατάσταση της τρόικας από μια task force που θα αναλάβει να διαχειριστεί ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο τύπου Μάρσαλ.
Τέταρτη παράμετρος, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων του Σεπτεμβρίου
Το βέβαιο είναι ότι η ΔΕΘ θα αποτελέσει ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου είτε αυτή είναι σύντομη είτε πολύμηνη.
http://www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: «Αγριεύει» η σύγκρουση των υποψηφίων – Τα «όπλα» τους πριν από το debate

Κάθε μέρα και πιο έντονη είναι η πολιτική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους πρόεδρους του Κινήματος να «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους πρι...