Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Συρία

asadkerry

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Independent οι ισλαμικές δυνάμεις που κατευθύνονται προς τη δυτική Συρία, απειλούν να καταλάβουν το σύνολο ή μέρος του Χαλεπίου κάτι που που μπορεί να υποχρεώσει τις ΗΠΑ να δράσει σε συνεννόηση με τον πρόεδρο Άσαντ, τον οποίο προσπάθησε να εκτοπίσει.
Σύμφωνα με πηγές της Independent οι Ηπα έχουν ήδη βοηθήσει κρυφά την κυβέρνηση Άσαντ μέσω της Γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών. Αυτό εξηγεί μάλιστα γιατί τα Συριακά αεροσκάφη μπορούσαν να στοχεύσουν με ακρίβεια κατά των ανταρτών.
Το ενδεχόμενο αμερικάνικης στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία επανήλθε στο προσκήνιο την Πέμπτη όταν ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ουάσινγκτον, στρατηγός Martin
Dempsey δήλωσε πως οι τζιχαντιστές δε μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς το τμήμα του οργανισμού που εδρεύει στη Συρία. Παράλληλα τόνισε τον κίνδυνο επ' αόριστον επιβίωσης του Isis αν έχει ένα μεγάλο και ασφαλές καταφύγιο στη Συρία.
Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ είπε ότι δεν θα απέκλειε οποιαδήποτε δυνατότητα στρατιωτικής δράσης κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους, χωρίς ωστόσο να δώσει καμία ένδειξη πως ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα ενέκρινε άμεσα την διενέργεια αεροπορικών επιδρομών στη Συρία, μια πράξη που σύμφωνα με το Πεντάγωνο, εμπεριέχει το ρίσκο να σκοτωθούν αθώοι πολίτες και γυναικόπαιδα.

«Είναι πέρα από μια απλή τρομοκρατική ομάδα. Αυτή η οργάνωση ξεπερνά τα όσα γνωρίζαμε, είναι μια περίπλοκη και καλά χρηματοδοτούμενη ομάδα, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη», καταλήγει ο Χέιγκελ.

«Η ISIS δεν γίνεται να ηττηθεί απλώς και μόνο σκοτώνοντας τις «κεφάλες» της ηγεσίας της, καθώς δεδομένης της αποκεντρωμένης κεντρικής της διοίκησης, πολλοί έμπειροι στρατιώτες θα μπορούσαν σε περίπτωση ανάγκης να ανελιχθούν στις τάξεις της ιεραρχίας και να αναλάβουν την ηγεσία της οργάνωσης», υποστηρίζει, ανώνυμα, ένας πράκτορας της CIA που μίλησε στην εφημερίδα New York Times. Και προσθέτει: «αν έμαθε κάτι η ISIS από την εμπειρία της Αλ Κάιντα είναι πως πρέπει να περιμένουν ότι κάποια στιγμή θα σκοτωθεί κάποιο από τα ανώτερα στελέχη της ηγεσίας της, οπότε έχουν ήδη εκπονηθεί σχέδια για την διάδοχη των ανθρώπων αυτών».
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...