Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Μ. Βέμπερ: Η ΕΕ θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση στη λήψη μέτρων

Τι δήλωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ του ευρωκοινοβουλίου, Μ. Βέμπερ, μετά από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά


Την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην πορεία των μεταρρυθμίσεων και της οικονομικής ανάκαμψης που ακολουθεί η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, εξέφρασε ο πρόεδρος της, Μάνφρεντ Βέμπερ, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα.
«Διαβεβαίωσα τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι μπορεί να υπολογίζει στην πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη μας» ανέφερε και επεσήμανε ότι η επιτυχία της Ελλάδας διακρίνεται ολοένα και περισσότερο. Όπως είπε, η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα και για άλλες χώρες της ΕΕ και τόνισε ότι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων δεν πρέπει να ανακοπεί τώρα, γιατί θα προκαλούσε εκ νέου μεγάλα προβλήματα στη χώρα.
«Η ΕΕ θα κάνει τα πάντα προκειμένου να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση με τη λήψη στοχευμένων
μέτρων» υπογράμμισε ο κ. Βέμπερ.

Η ανακοίνωση του Μ. Βέμπερ

«Η Κ.Ο. του ΕΛΚ στηρίζει την πορεία των μεταρρυθμίσεων και της οικονομικής ανάκαμψης που ακολουθεί η κυβέρνηση Σαμαρά. Διαβεβαίωσα τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι μπορεί να υπολογίζει στην πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη της Κ.Ο. του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» δήλωσε ο Μ.Βέμπερ.
«Τρέφω μεγάλο σεβασμό στο δύσκολο έργο της ελληνικής κυβέρνησης και πάνω από όλα στην ετοιμότητα των Ελλήνων να εγκρίνουν και να προωθήσουν τις μεταρρυθμίσεις. Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα και για άλλες χώρες μέλη της ΕΕ.
» Η επιτυχία της πορείας της χώρας διακρίνεται ολοένα και περισσότερο. Η οικονομική ανάκαμψη είναι υπολογίσιμη, η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και οι επενδύσεις επιστρέφουν στη χώρα. Ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων δεν πρέπει να ανακοπεί τώρα. Γιατί αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα την ματαίωση όλων των προσπαθειών και θα προκαλούσε στη χώρα εκ νέου μεγάλα προβλήματα. Η ΕΕ θα κάνει τα πάντα προκειμένου να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση με τη λήψη στοχευμένων μέτρων» κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ.
Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα, στις 26/27 Αυγούστου 2014, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, είχε συναντήσεις και συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, πολλούς υπουργούς, τον ορισθέντα Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.

http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...