Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΑΔΕΔΥ

adedy-axiologisi6A756ED7BBF20D7D3A098Την προκήρυξη απεργίας-αποχής από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, σε όλα τα επίπεδα, αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, αρχής γενομένης από τις 30 Αυγούστου και μέχρι τη λήξη της διαδικασίας αξιολόγησης, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της.

Η απόφαση αφορά, μεταξύ άλλων, απεργία-αποχή από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αυτοαξιολόγησης, από τη σύνταξη και υποβολή εισηγήσεων και εκθέσεων αξιολόγησης, από τη συμμετοχή σε Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης σε κάθε Υπουργείο, καθώς και «οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, που συνάπτεται με τη διαδικασία αυτή».

Επίσης, η κινητοποίηση αφορά αποχή-απεργία από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής
αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου, καθώς και από όλες τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν.4250/14.
Επίσης, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη διεύρυνση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, πέραν της απεργίας-αποχής από τις διαδικασίες της αξιολόγησης και του «επανελέγχου» μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, με:
- Συλλαλητήριο στις 6 Σεπτεμβρίου 2014 (6 μ.μ.) στη Θεσσαλονίκη σε συντονισμό με τον ιδιωτικό τομέα και τους άλλους φορείς και οργανώσεις.
- Πραγματοποίηση απεργιακών και άλλων μορφών κινητοποιήσεων, οι λεπτομέρειες των οποίων θα αποφασιστούν.
«Σταθμοί σε αυτή την πορεία αποτελούν η 23η Σεπτέμβρη ημέρα εκδίκασης της επαναπρόσληψης των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και η 10η Οκτωβρίου 2014 ημέρα εκδίκασης της προσφυγής της ΑΔΕΔΥ στο ΣτΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά.
http://kartesios.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μητσοτάκης: Σημαντικό να στείλει η Ευρώπη μήνυμα αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης ώστε να βγούμε από την κρίση του κορωνοϊού

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή η Ευρώπη συνολικά να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης, ώστε να βγούμε απ...