Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΟΗΕ: ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ukraine-donetskC99BF9E37D76BE9FD43F5

Οι φιλορώσοι αντάρτες της Ουκρανίας ευθύνονται για σειρά παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως δολοφονίες, απαγωγές και βασανιστήρια και ανεφοδιάζονται σταθερά με εξελιγμένα όπλα και πυρομαχικά, σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.
Η έκθεση της 34μελούς αποστολής επιτήρησης, που συντάχθηκε από το γραφείο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, κάνει λόγο επίσης για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και από τον ουκρανικό στρατό και τις ειδικές δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Σύμφωνα πάντα με το κείμενο αυτό, τουλάχιστον 2.200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί αφότου ξέσπασαν οι συγκρούσεις στα μέσα Απριλίου. Κατά μέσον όρο χάνουν τη ζωή τους 36 άνθρωποι κάθε μέρα.

«Οι ένοπλες ομάδες συνεχίζουν να διαπράττουν δολοφονίες, απαγωγές, σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια, να εκτελούν, να σκοτώνουν» σημειώνεται στην έκθεση, όπου υπογραμμίζεται ότι οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «στοχεύουν δυσανάλογα τους πολίτες».
Τουλάχιστον 468 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν αιχμαλωτιστεί από τους αντάρτες, σύμφωνα με την έκθεση η οποία καλύπτει την περίοδο από τις 16 Ιουλίου μέχρι τις 17 Αυγούστου. «Ο ουκρανικός στρατός έχει αναφέρει βομβαρδισμούς από το (ρωσικό) έδαφος και παράνομη χρήση ναρκών στο ουκρανικό έδαφος», συνεχίζουν οι παρατηρητές του ΟΗΕ.
Οσον αφορά τη συντριβή της πτήσης ΜΗ17 της Malaysia Airlines στις 17 Ιουλίου, η έκθεση αναφέρει ότι εξαιτίας των σποραδικών μαχών ήταν αδύνατον να προσεγγίσουν το σημείο οι διεθνείς ερευνητές.
Οι παραβιάσεις για τις οποίες καταγγέλλονται οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και οι ειδικές δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών περιλαμβάνουν «αυθαίρετες συλλήψεις, βίαιες εξαφανίσεις και βασανιστήρια».
Μέχρι στιγμής οι διπλωματικές αποστολές της Ρωσίας και της Ουκρανίας στον ΟΗΕ δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο για την έκθεση αυτή.
http://kartesios.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...