Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Στρατούλης: Η κυβέρνηση ευθύνεται για το μεγάλο κύμα συνταξιοδοτήσεων

stratoulisΔήλωση του Δημήτρη Στρατούλη σχετικά με τα στοιχεία για αύξηση συνταξιοδοτήσεων εργαζομένων το τελευταίο τρίμηνο.
«Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική πολιτική ευθύνη για το νέο μεγάλο κύμα συνταξιοδοτήσεων του τελευταίου τριμήνου, που μαζί με την ανεργία, τη μείωση των μισθών και την ανεξέλεγκτη εισφοροδιαφυγή, που προκαλούν οι μνημονιακές πολιτικές, στραγγαλίζει οικονομικά ακόμα περισσότερο τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η κυβέρνηση οδηγεί στην αύξηση του κύματος συνταξιοδοτήσεων λόγω του κλίματος ανασφάλειας, αβεβαιότητας, πανικού και τρομοκρατίας που δημιουργεί σε χιλιάδες εργαζόμενους που είναι στα πρόθυρα συνταξιοδότησης λόγω των προωθούμενων από την ίδια κάτω από τον επιστημονικοφανή μανδύα της μελέτης του ΚΕΠΕ προσυμφωνημένων με την τρόικα νέων
περικοπών στις κύριες συντάξεις, νέων αυξήσεων των ορίων ηλικίας για όσους και όσες δικαιούνταν προώρη συνταξιοδότηση ή την κατώτερη σύνταξη.
Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού Εργασίας ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει νέα αντιασφαλιστικά μέτρα δεν πείθουν κανέναν γιατί πολλές παρόμοιες δικές του έχουν διαψευστεί στην πράξη με τραγικό για τους συνταξιούχους τρόπο. Η μόνη πολιτική λύση για να μπει ένα τέλος στη συντελούμενη από την κυβέρνηση καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων είναι η ανατροπή της με τους αγώνες και την ψήφο των συνταξιούχων και όλου του λαού».
http://ysterografa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις συμβασιούχων ΥΕ, ΔΕ σε Δημόσιο & ΟΤΑ (προκηρύξεις)

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Νέες θέσεις έχουν ανοίξει ΟΤΑ και δημόσιους φορείς. Συγκεκριμένα, ζητούνται υποψήφιοι των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΔΕ, ΥΕ), ε...