Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

Σ. Βούλτεψη: «Από τη συμμετοχή μας στην ΕΕ έχουμε κερδίσει πολλά»

«Από τη συμμετοχή μας στην ΕΕ έχουμε κερδίσει πολλά», υποστηρίζει η Σ. Βούλτεψη και θεωρεί βέβαιο ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα ψηφίσουν για Πρόεδρο

Από την ΕΕ η Ελλάδα έχει ωφεληθεί οικονομικά αλλά και στα εθνικά μας θέματα, υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του και υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές, ενώ για το κυβερνών κόμμα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα βρεθούν 180 βουλευτές που θα ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας και για να μη μπει σε νέους κινδύνους η χώρα.
Σε συνεντεύξεις που παραχώρησε σήμερα η κ. Βούλτεψη, αναλυτικότερα, υποστήριξε:
Για την προεδρική εκλογή
«Στο τέλος της ημέρας θα υπάρξουν τουλάχιστον 180 βουλευτές, οι οποίοι θα δουν ότι η ευθύνη μας απέναντι στον ελληνικό λαό είναι πάρα πολύ μεγάλη και ότι δεν είναι δυνατόν με πρόσχημα και όχημα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συμπεριφερόμαστε με αυτόν τον καιροσκοπικό τρόπο και να χρησιμοποιούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να κάνουμε εκλογές, μόνο και μόνο επειδή
πιστεύουμε ότι θα έρθουμε στην εξουσία. Αυτό κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι και εκλογές να γίνουν –εγώ σας λέω ότι δεν θα γίνουν- δεν πρόκειται να είναι πρώτο κόμμα. Είναι άλλο πράγμα οι ευρωεκλογές και άλλο πράγμα οι εθνικές εκλογές».
Για τις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα ότι η Ελλάδα συναίνεσε στις ευρωπαϊκές αποφάσεις για κυρώσεις κατά τις Ρωσίας και την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να διαφοροποιηθεί.
«Η Ελλάδα δεν εξαρτά τη συμμετοχή της στην ΕΕ από πρόσκαιρες περιστάσεις. Η Ελλάδα μετέχει στην ΕΕ χωρίς αστερίσκους. Από τη συμμετοχή μας στην ΕΕ έχουμε κερδίσει πολλά και έχουμε αποφύγει πολλά δεινά. Και σε οικονομικό και σε εθνικό επίπεδο. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του είναι πολύ επικίνδυνη για τα ελληνικά οικονομικά και εθνικά συμφέροντα.
Δεν είναι μόνο τα 150 δις που έχουμε λάβει για την αγροτική μας οικονομία στα χρόνια της συμμετοχής μας στην ΕΕ, ούτε τα 2,5 δις ευρώ που λαμβάνουμε κάθε χρόνο από την ΚΑΠ, ούτε τα 18,5 δις ευρώ που έχουμε λαμβάνειν ως το 2020.
Είναι και το 1,2 δις εκιού που λάβαμε ως «δώρο» αμέσως μετά την ένταξή μας, το Α΄ ΚΠΣ που μας έδωσε 8 δις εκιού, το Β΄ΚΠΣ που μας έδωσε 17,5 δις ευρώ, το Γ΄ΚΠΣ, ύψους 25 δις ευρώ, το πρώτο ΕΣΠΑ, που μας έδωσε 21 δις ευρώ και το σημερινό ΕΣΠΑ, ύψους 16,3 δις ευρώ, για την περίοδο 2014-2020. Σε ποια ζυγαριά τα βάζουμε όλα αυτά;
Από την ΕΕ έχουμε ωφεληθεί και στα εθνικά μας θέματα. Έχουμε συνεχείς παραβιάσεις και παραβάσεις στο Αιγαίο. Μόνο τον Αύγουστο είχαμε παραβιάσεις και παραβάσεις από τουρκικά μαχητικά στις 6, 14 και 18 του μήνα. Οι αεροπόροι μας τα αναχαίτισαν όλα, όπως κάνουν πάντα. Μπορούν οι αντιευρωπαϊστές να μας πουν τι θα συνέβαινε αν δεν είχαμε την ευρωπαϊκή ομπρέλα; Και μπορούν να μας πουν από πού και σε τι νόμισμα θα εφοδιαζόμαστε με καύσιμα για τα αεροπλάνα μας, αν βρισκόμασταν εκτός ευρώ;»
... «Αυτή τη στιγμή όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα πάει καλύτερα. Πρώτα θα ευημερήσουν οι αριθμοί και μετά οι άνθρωποι. Διότι μέχρι τώρα δυστυχούσαν οι αριθμοί και ευημερούσαν οι άνθρωποι. Αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Είχαμε μεγάλα ελλείμματα και πολύ μεγάλο χρέος. Κάπου θα έσκαγε αυτή η βόμβα. Με το αίμα του ελληνικού λαού βγήκε και το πλεόνασμα, καθώς και όλα εκείνα τα στοιχεία που είμαστε σε θέση αυτή τη στιγμή να δείξουμε για να μπορέσουμε να πάμε σε μια διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του χρέους».
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΟΥ: Οι κυβερνήσεις να αφυπνιστούν και να συμμετάσχουν στη μάχη κατά του κορονοϊού

Ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  κάλεσε σήμερα τις πληγείσες  χώρες  από τον  κορονοϊό  να " αφυπνιστούν " και να "συμμετάσχο...