Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

Mητσοτάκης: Διαφωνώ, δεν πρέπει να γυρίσουν στη ΝΔ οι βουλευτές των ΑΝΕΛ

Mητσοτάκης: Διαφωνώ, δεν πρέπει να γυρίσουν στη ΝΔ οι βουλευτές των ΑΝΕΛ
Τη διαφωνία του με την απόπειρα διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας με «επαναπατρισμό» βουλευτών των ΑΝΕΛ και άλλων στελεχών που ανεξαρτητοποιήθηκαν την τελευταία διετία, εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδεικνύοντας πως αυτή η διαδικασία δεν θα είναι καθόλου εύκολη.

«Δεν είμαι διατεθειμένος και δεν πρόκειται να καθίσω στα ίδια έδρανα με κάποιους που τα προηγούμενα χρόνια με αποκαλούσαν "γερμανοτσολιά και φασίστα"» τόνισε χαρακτηριστικά -μιλώντας στο Mega - ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνοντας να εννοηθεί πως διαφωνεί με οποιαδήποτε
επιστροφή από τις τάξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο ίδιος τόνισε πως «η ΝΔ πρέπει να στραφεί στον χώρο του κέντρου, ο οποίος σήμερα είναι "πολιτικά ορφανός"».

Και πρόσθεσε: «Σε αυτόν τον χώρο συντάσσονται οι πραγματικά δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας. Οι δυνάμεις που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση, κυρίως δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα και πολλοί άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι. Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία ως το μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθεί σε αυτούς τους πολίτες, πρωτίστως μέσα από τον πολιτικό της λόγο και τις πράξεις της».
«Το ποιος θα έρθει στη Ν.Δ. δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα πολιτικού παζαριού. Δεν θα μπω στη διαδικασία ονοματολογίας. Κάποιοι επέλεξαν να φύγουν και να κάνουν δικούς τους κομματικούς σχηματισμούς. Τα πρόσωπα έχουν τη σημασία τους, αλλά δεν κάνουμε ποδοσφαιρικές μεταγραφές. Πρέπει να εξετάσουμε ποια είναι η Ν.Δ. και ποιος πρέπει να επιστρέψει πίσω σ' αυτήν», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.


Ας σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες, μέσω κυρίως του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Αδωνη Γεωργιάδη - ο οποίος και αυτός είχε ενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία από το ΛΑΟΣ την άνοιξη του 2012 - απευθύνθηκαν προσκλήσεις σε πολλούς πρώην γαλάζιους βουλευτές από τους ΑΝΕΛ, πρόταση η οποία απερρίφθη από τον Πάνο Καμμένο.
http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Π. Πέρκα: Η βία δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ στην ατζέντα της αριστεράς

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα συμμετείχε στις 10.7.2020 στην εκπομπή ...