Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Νιγηρία: Οι γιατροί ανέστειλαν την απεργία τους εξαιτίας του Έμπολα

Νιγηρία: Οι γιατροί ανέστειλαν την απεργία τους εξαιτίας του Έμπολα

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Νιγηρίας (NMA) ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει την απεργία των γιατρών που εργάζονται σε δημόσιους θεσμούς υγείας εξαιτίας της απειλής του ιού Έμπολα. Οι γιατροί, οι οποίοι απεργούσαν για περισσότερο από δύο μήνες, θα επιστρέψουν στις θέσεις τους τη Δευτέρα (αύριο). Ο πρόεδρος του NMA, Καγιόμπε Ομπέμπε, δήλωσε πως οι γιατροί αποφάσισαν να αναστείλουν την απεργία τους, που κράτησε 65 μέρες, προς το δημόσιο συμφέρον. Η απεργία είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις προσπάθειες να περιοριστεί η επιδημία στην πιο πολυπληθή χώρα της Αφρικής. 

Η κυβέρνηση είχε απολύσει περισσότερους από 16.000 γιατρούς και είχε αρχίσει να κάνει διευθετήσεις για τη συνταξιοδότησή τους, επειδή είχαν αποφασίσει να απεργήσουν σε μια ιατρικά

κρίσιμη στιγμή. Ο Ομπέμπε είπε πως ο NMA κατέληξε σε συμφωνία με την κυβέρνηση ώστε να επανέλθουν οι απολυμένοι γιατροί. Οι γιατροί ζητούσαν καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας.

Πέντε άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι τώρα στη Νιγηρία από το πιο πρόσφατο ξέσπασμα του ιού Έμπολα. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία στη Δυτική Αφρική έχει φθάσει τους 1.427 και των ύποπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τα 2.615. Ο Έμπολα προκαλεί μαζική αιμορραγία και έχει ποσοστό θνησιμότητας που φθάνει το 90%.

Μεταδίδεται μέσω της επαφής με αίμα και άλλα σωματικά υγρά και είναι ιδιαίτερα δύσκολο να καταπολεμηθεί σε ορισμένες χώρες της Δυτικής Αφρικής, όπου δεν υπάρχουν οι κατάλληλες νοσοκομειακές και διαγνωστικές δυνατότητες και ολόκληρες χώρες έχουν έλλειψη προσωπικού, προμηθειών και εξοπλισμού, περιλαμβανομένου και προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...