Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΝΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΙΤΗ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤO EMAIL ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

venizelos-simitis-papandreou95Απαντήσεις στις προσκλήσεις που τους απέστειλε με προσωπικά e-mail ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, να παραστούν στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτέμβρη, την ερχόμενη Τετάρτη στο Ζάππειο και να απευθύνουν, εφόσον το επιθυμούν, χαιρετισμό, όπως έγινε και πέρυσι, έδωσαν, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, οι πρώην πρόεδροι του Κινήματος και πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο ότι έχει ανειλημμένη υποχρέωση και θα απουσιάζει στο εξωτερικό ως ομιλητής σε συνάντηση της Royal Bank of Scotland στις 3 Σεπτεμβρίου, ενώ ο κ. Σημίτης θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό.


Επιπλέον, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην απαντητική ηλεκτρονική του επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου του απηύθυνε εκ μέρους του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου πρόσκληση να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιεί το Ίδρυμα στο Ζάππειο.
Κύκλοι της Χαρ. Τρικούπη παρατηρούν ότι ο κ. Βενιζέλος θα το κάνει ευχαρίστως και αναφέρουν πως φυσικά θεωρούν αυτονόητο ότι θα του ζητηθεί να απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι, η πρόσκληση που του έχει απευθυνθεί το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου δεν μπορεί να έχει το ίδιο περιεχόμενο με την πρόσκληση προς τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων του συνταγματικού τόξου, τον πρόεδρο της Βουλής και άλλους θεσμικούς παράγοντες.
«Η επέτειος της 3ης του Σεπτέμβρη είναι πάντα ευκαιρία συσπείρωσης του χώρου και αυτό τον χαρακτήρα τού εορτασμού είναι αποφασισμένος να διαφυλάξει ο Ευ. Βενιζέλος», τονίζουν οι πηγές της Χαρ. Τρικούπη. Σημειώνουν ακόμα πως «άλλωστε, την περίοδο αυτήν η προσοχή όλων πρέπει να είναι στραμμένη στα μεγάλα εθνικά μέτωπα της οριστικής εξόδου από την κρίση και του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, Ανάπτυξης και Απασχόλησης: Συνάντηση με τρόικα στο Παρίσι, παρουσίαση οδικού χάρτη στη ΔΕΘ, συνεδρίαση Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης κ.ο.κ.».
Οι πηγές της Χαρ. Τρικούπη αναφέρουν ότι στην κεντρική εκδήλωση για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη που οργανώνει το ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο, είναι καλεσμένες όλες οι δυνάμεις και όλα τα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης. Προσθέτουν επιπλέον ότι προετοιμάζοντας τη σημαντική αυτή επέτειο των σαράντα χρόνων, το ΠΑΣΟΚ οργάνωσε πέρυσι μεγάλο διήμερο επιστημονικό πολιτικό συνέδριο και πως στην αντίστοιχη επέτειο του 2012 παρουσιάστηκε το επίκαιρο ιδεολογικό περιεχόμενο του ήλιου του ΠΑΣΟΚ.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να αξιοποιήσει και να αναδείξει την έκθεση που οργανώνει το ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου στο Ζάππειο, αποφάσισε να οργανώσει και την κεντρική εκδήλωση στο αίθριο του Ζαππείου. Σε αυτό το πλαίσιο σημειώνουν ότι η έκθεση είναι συνεπώς μια πολύ καλή προκαταρκτική εκδήλωση στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού.
http://kartesios.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...