Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Υπόμνημα - φωτιά στον πρωθυπουργό από τον πρόεδρο των επιμελητηρίων για την οικονομική πολιτική της χώρας


Εμμονή στην πολιτική εξάλειψης των ελλειμμάτων και της μείωσης του πληθωρισμού που επιβάλλει η Γερμανία στην Ε.Ε. καταλογίζει στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕ) Κωνσταντίνος Μίχαλος (φωτό), την ώρα που υπό το βάρος της ύφεσης και της συρρίκνωσης της επιχειρηματικότητας ορισμένα επιμελητήρια έχουν προχωρήσει σε στάση πληρωμών.

Σύμφωνα με το υπόμνημα των θέσεων και των προτάσεων της ΚΕΕ για την ελληνική οικονομία εν όψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, που δόθηκε στον πρωθυπουργό και στα κόμματα, η μέχρι τώρα υποχώρηση της ύφεσης έχει στηριχθεί κυρίως στην αύξηση της εξωτερικής ζήτησης για
υπηρεσίες, κυρίως στον τομέα του τουρισμού, καθώς και στην ελαφρά ανάκαμψη της ιδιωτικής κατανάλωσης. Ομως οι εξαγωγές αγαθών, που οφείλουν να πρωταγωνιστήσουν στην αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας, παραμένουν σε μεγάλο βαθμό καθηλωμένες, η βιομηχανική παραγωγή δεν ανακτά τη δυναμική της και η επενδυτική δραστηριότητα περιορίζεται.

Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι τα προβλήματα που εμποδίζουν τον παραγωγικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας εξακολουθούν να υφίστανται, καθώς η εμμονή στην πολιτική της εξάλειψης των ελλειμμάτων και της μείωσης του πληθωρισμού που επιβάλλει η Γερμανία στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και κατ' επέκταση και στη χώρα μας εμποδίζουν την ανάπτυξη και ενισχύουν την ανεργία.
Σύμφωνα με τον Κ. Μίχαλο, για να βγει οριστικά η Ελλάδα από την κρίση, αλλά και για να επιστρέψει η Ε.Ε. σε αναπτυξιακή τροχιά, δεν είναι αρκετή η επίτευξη δημοσιονομικής εξυγίανσης. Απαιτείται μια συνολική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα στην ευρωπαϊκή αγορά, να πραγματοποιηθούν παραγωγικές επενδύσεις.

Η δυναμική και διατηρήσιμη μεσοπρόθεσμα ανάπτυξη που χρειάζεται η χώρα απαιτεί και την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται στο εσωτερικό με αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης που δεν εκπορεύονται από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των εταίρων και των δανειστών της, τονίζεται.
Εν τω μεταξύ, στη χθεσινή ημερίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του επιμελητηρίου Αρκαδίας με θέμα «Το μετέωρο βήμα των επιμελητηρίων» ειπώθηκε ότι η άρση της υποχρεωτικότητας της εγγραφής στα επιμελητήρια την 1/1/2015 θα φέρει πλήθος αρνητικών συνεπειών και προβλημάτων που φθάνουν μέχρι και στο να κινδυνέψει η λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.
http://www.dimokratianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...