Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Τι υποσχέθηκε ο Τσίπρας στα επιμελητήρια

tsipras mixalos

Οι εκπρόσωποι των επιμελητήριων ανέπτυξαν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις θέσεις και της προτάσεις τους για τα προβλήματα του κλάδου, κυρίως δε για το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων.
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Μίχαλο και τους εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων μόνιμη επικοινωνία και συνεργασία, προκειμένου οι προτάσεις τους να συνεκτιμώνται στη χάραξη της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το αμέσως προσεχές διάστημα το κόμμα θα πραγματοποιήσει ειδικές εκδηλώσεις για την οικονομία, καθώς αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξει επιστροφή στην ανάπτυξη είναι η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της παραγωγικής βάσης, που μπορούν να πετύχουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τρεις με τέσσερις
φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, κυρίαρχο ρόλο θα παίξουν τόσο οι επικείμενες επαφές της κυβέρνησης με την τρόικα όσο και οι εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και στα βόρεια.
Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την κυβέρνηση, θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές αλλαγές για την αποκατάσταση των φορολογικών αδικιών και τη δημιουργία αναπτυξιακού κλίματος, με ρυθμίσεις των «κόκκινων» δανείων, των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τη μείωση του κόστους ενέργειας κ.λπ.
Μάλιστα, τις προτάσεις του αυτές θα τις δημοσιοποιήσει πριν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμη ότι πρόθεσή του είναι η σύνταξη ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας σε συνεργασία με κοινωνικούς και επιχειρηματικούς φορείς, αλλά και όσες πολιτικές δυνάμεις το επιθυμούν. Στόχος μας είναι να συνάψουμε μια νέα κοινωνική συμφωνία και να πετύχουμε μια ευρύτερη κοινωνική συστράτευση, είπε.
Τέλος, επαναβεβαίωσε τη θέση του κόμματός του για τη στήριξη του επιμελητηριακού θεσμού, καθώς θεωρεί τα επιμελητήρια βασικούς φορείς για την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου