Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Δελτίο Τύπου συμμετέχω - ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΦΕΣΗΣ‏“Προεκλογικός” ανιαρός μονόλογος του Περιφερειάρχη στην ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Μετά τις κορώνες του περί δημοκρατίας, αρνήθηκε τον λόγο στις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης. Συμπεριφορά ενδεικτική πολιτικής νοοτροπίας : «Εξ’ όνυχος τον λέοντα» …
Ο δρόμος για την καταξίωση της Περιφέρειας, ως θεσμού δευτεροβαθμιας Αυτοδιοίκησης, προϋποθέτει δημοκρατική λειτουργία και συνεπώς σεβασμό στους εκπροσώπους των πολιτών, που εκφράζουν την αντιπολίτευση. Είναι βέβαιο ότι η καταξίωση του θεσμού  στη συνείδηση των κατοίκων της Μακεδονίας προϋποθέτει την συμμετοχή φορέων και πολιτών στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των πολιτικών που έχει ανάγκη ο τόπος.
Αντίστοιχα και η πορεία για την ανάδειξη του Περιφερειακού Συμβουλίου ως του κορυφαίου αυτοδιοικητικού δημοκρατικού οργάνου της Περιφέρειας, ως οργάνου πολιτικής διαβούλευσης και έκφρασης της αγωνίας και των προβλημάτων των πολιτών και όχι αποστεωμένο και υποβαθμισμένο όργανο λήψης αποφάσεων.

Έχουμε από τους συμπολίτες μας ισχυρή εντολή αντιπολιτευτικής παρέμβασης σε ώρα κρίσης. Θα την ασκήσουμε με την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που απαιτεί η συγκυρία υπέρ των πολιτών, της περιφέρειας και της πατρίδας μας., αντιτιθέμενοι στις επιβαλλόμενες και ασκούμενες πολιτικές ύφεσης,  που εξουθενώνουν τον μικρομεσαίο και φτωχότερο έλληνα και απαξιώνουν την παραγωγική βάση της χώρας.
Ο τόπος μας έχει τις απαιτούμενες δυνάμεις.
Η Κεντρική Μακεδονίας  έχει τεράστιες δυνατότητες.
Την ισχυρή πολιτική βούληση έχουμε υποχρέωση να διατυπώσουμε, τον τεκμηριωμένο σχεδιασμό για την υπηρέτηση των συμφερόντων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών και του τόπου.
Η συνευθύνη διαμόρφωσης για την ξεπέρασμα της κρίσης και την ανάπτυξη  επιμερίζεται στους πολίτες , στους  φορείς και στους αιρετούς, με πρώτιστη αυτή του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θα κριθούμε όλοι από τα αποτελέσματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βαρουφάκης για σκανδαλολογία: Όλοι γνωρίζουν - Θα ήθελα να είχαμε FBI στην Ελλάδα

Καυστικός σχετικά με την σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών, αλλά και τη γενικότερη αντιμετώπιση σκανδάλων στην Ελλάδα, εμφανίστηκε, μιλώντ...