Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Η επιστροφή του Οδυσσέα


Τελικά ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη.
Αρκετά λεηλατήθηκε η Ιθάκη όσο έλειπε ο Οδυσσέας.
Η πρώτη Σεπτέμβρη είναι η μέρα που πρέπει να ξεκινήσει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες η γέννηση ενός νέου κινήματος που θα υπηρετεί την λαϊκή κυριαρχία και θα στηρίζεται στον ανθρώπινο παράγοντα. Ένα κίνημα στο οποίο θα έχουν χώρο όλες οι κοινωνικές τάξεις των Ελλήνων και οι σύγχρονοι πολίτες της Ελληνικής κοινωνίας.


Την πρώτη Σεπτέμβρη δεν πρέπει να κάνουμε διαπιστώσεις για την δημοκρατία και να φιλοσοφούμε. Δεν υπάρχει χρόνος για αμπελοσοφίες.

Σήμερα το πολιτικό σύστημα (που έχει απομείνει από τα συντρίμμια της πολιτικής και κοινωνικής κρίσης) διαχειρίζεται τον πλούτο και την νομιμοποίηση του σάπιου τραπεζικού συστήματος που στόχο έχει να λεηλατήσει την περιουσία των Ελλήνων, να νομιμοποιήσει την διαπλοκή και να δημιουργήσει μια οικονομική δικτατορία. Μέσα από τα μίντια τους, που τα συντηρούν με τα θαλασσοδάνεια, χειραγωγούν τον λαό, καλλιεργώντας συνειδήσεις με σκοπό τον πλήρη σκοταδισμό.

Η οικονομική δικτατορία έχει στόχο να μην γίνει η κρίση ευκαιρία για τον Ελληνικό λαό, αλλά να γίνει θηλιά στο λαιμό του Έλληνα πολίτη.

Γι’ αυτό την πρώτη Σεπτέμβρη η ιστορία αλλά και η νέα γενιά υποχρεώνουν τον Γεώργιο Παπανδρέου να ηγηθεί ενός προοδευτικού κινήματος που θα προσφέρει ένα σύγχρονο πολιτικό λόγο και μια παγκόσμια σκέψη που την έχει ανάγκη η νέα γενιά.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου είναι ο μοναδικός με την παγκόσμια εμπειρία του, που μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο κίνημα που θα διασφαλίζει την Εθνική κυριαρχία, μια πατριωτική Ελλάδα χωρίς εθνικιστές. Ένα κίνημα που θα μιλά για κοινωνική δικαιοσύνη, για καινοτόμες ιδέες, ένα κίνημα που θα υπερασπίζεται τους θεσμούς και την δημοκρατία.

Ας φέρουμε ένα παράδειγμα, η Αργεντινή χρεοκόπησε για 6 δις, ενώ ο Παπανδρέου πέτυχε 110 δις και 220 δις κούρεμα μέσα σε ένα συντηρητικό πολιτικό σκηνικό της Ευρώπης. 

Ο Γεώργιος Παπανδρέου έχει ηθική και ιστορική υποχρέωση να ηγηθεί αυτής της νέας προοδευτικής κίνησης για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των πολιτών από τα εσωτερικά και τα εξωτερικά κέντρα της διαπλοκής.

Από την πρώτη μέρα της απουσίας του έως και σήμερα η Ελλάδα δεν πήγε μπροστά αλλά πίσω.

Αλέξανδρος Καζναφέρης
Καθηγητής M.I.T

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...