Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ο ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

erdogan-davutoglu-660_0

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είναι αυτός που έλαβε το χρίσμα και θα αντικαταστήσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην αρχηγεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, αλλά και στη θέση του πρωθυπουργού, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ερντογάν.
Η απόφαση πάρθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος και το μόνο που απομένει είναι να εκλεγεί ο Νταβούτογλου στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος που θα γίνει στις 27 Αυγούστου με αντικείμενο την εκλογή αρχηγού.

Να σημειωθεί ότι στις 28 Αυγούστου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αναλάβει επισήμως καθήκοντα
προέδρου της Δημοκρατίας και την 29η Αυγούστου αναμένεται να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Νταβούτογλου.
Οι δηλώσεις Ερντογάν κατά την ανακοίνωση
Στην ενότητα του κόμματος και στη μεγάλη δοκιμασία που περιμένει τη νέα ηγεσία αναφέρθηκε ο Ερντογάν κατά την ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού.
«Προτάθηκαν πολλοί υποψήφιοι, αλλά έπρεπε να εκλέξουμε έναν και αυτό το κάναμε με μια αντίληψη που θέτει υπεράνω όλων την ενότητα του κινήματός μας» είπε και τόνισε ότι «υπήρξαν κάποιοι που προσπάθησαν να σπείρουν τη διχόνοια μέσα στο κόμμα μας. Υπήρξαν μάλιστα τέτοια σενάρια στα μέσα ενημέρωσης. Η πραγματική δοκιμασία για τον νέο αρχηγό και το κόμμα μας αρχίζει μετά το συνέδριό μας την 27η Αυγούστου. Πιστεύω ότι θα περάσουμε από αυτήν τη δοκιμασία με ενότητα και ότι το κόμμα θα αγκαλιάσει τον νέο αρχηγό του».
«Οταν έπαιζα ποδόσφαιρο ο προπονητής μας έλεγε είστε 18 παίχτες, αλλά από αυτούς θα παίξουν μόνο οι 11. Οι υπόλοιποι 7 θα καθίσουν στον πάγκο και 3 από αυτούς θα τους αξιοποιήσω ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα» ανέφερε ο Ερντογάν και τόνισε πως παρόμοια κατάσταση ισχύει και στην πολιτική, αφού «διαμορφώνονται κάποια κριτήρια με βάση τα οποία ασκείται η πολιτική». Τα δύο βασικά κριτήρια, ανέφερε, είναι «η αρχή σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές μας μπορούν να εκλέγονται μόνο τρεις συνεχόμενες φορές και δεύτερον η αρχή σύμφωνα με την οποία αρχηγός του κόμματος και πρωθυπουργός πρέπει να είναι το ίδιο πρόσωπο».
«Θέμα προτεραιότητας της Τουρκίας είναι το νέο Σύνταγμα» τόνισε ο Ερντογάν.
Δηλώσεις Αχμέτ Νταβούτογλου
Συγκινημένος και με πολύ τρακ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αφού αρχικά ευχαρίστησε τον Ερντογάν και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που του έκαναν την «τιμή», είπε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα συνεχιστεί το έργο ανόρθωσης της χώρας που συνεχίζεται εδώ και 12 χρόνια. Δεν θα έχουν ευκαιρία όσοι θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια στο κόμμα μας. Το ζητούμενο είναι η ισορροπία μεταξύ των παραδόσεων και της ανανέωσης» και τόνισε πως «το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης είναι το όνομα ενός αγώνα δικαίου που δεν μπορεί να περιοριστεί σε γενιές, ή ακόμη και σε αιώνες».
http://kartesios.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...