Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

«Δεν παραδίδουμε τα όπλα», λέει η Χαμάς

den-paradidoyme-ta-opla-leei-h-xamas
Κάθε ενδεχόμενο αφοπλισμού της Χαμάς απέκλεισε ο ηγέτης της οργάνωσης Χάλεντ Μεσάαλ.
«Τα όπλα της αντίστασης είναι ιερά. Δεν θα αποδεχθούμε να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη» των διαπραγματεύσεων που προβλέπεται να διεξαχθούν βάσει της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, δήλωσε ο Μεσάαλ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησε στη Ντόχα του Κατάρ, όπου ζει εξόριστος, απαντώντας στις αξιώσεις του Τελ Αβίβ.
Ο ίδιος εξάλλου επισήμανε ότι η οργάνωση δεν θα τερματίσει την αντίσταση εναντίον του Ισραήλ μέχρι να εκπληρωθούν όλα τις τα αιτήματα και κάλεσε την Αίγυπτο να ανοίξει το μεθοριακό πέρασμα στη Ράφα.

«Καλούμε την Αίγυπτο να ανοίξει το πέρασμα της Ράφα», προχωρώντας σε «μια αδελφική ενέργεια» τόνισε ο Μεσάαλ.
Ακόμη, ο Μεσάαλ αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του στρατιωτικού διοικητή της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσής του —των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ—, του Μοχάμεντ Ντέιφ, δηλώνοντας πως «είναι καλά» μετά την απόπειρα εξόντωσής του από το Ισραήλ νωρίτερα αυτόν το μήνα.
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μητσοτάκης: Σημαντικό να στείλει η Ευρώπη μήνυμα αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης ώστε να βγούμε από την κρίση του κορωνοϊού

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή η Ευρώπη συνολικά να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης, ώστε να βγούμε απ...