Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Η ώρα των πρωθυπουργών!


samaras tsipras editorial
Όταν ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Άγιο Όρος, έβλεπε έναν τρούλο και λες πως ξαφνικά άνοιξαν οι ουρανοί και του αποκαλύφθηκε όλο το πνεύμα της Ορθοδοξίας. Για τα 40 δευτερόλεπτα δημοσιότητας στα κεντρικά δελτία ο Τσίπρας μεταμορφωνόταν σε «ευλαβή δεξιό» λες και δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος που έχει επιλέξει το σύμφωνο συμβίωσης και όχι τον ορθόδοξο γάμο. Και στο φινάλε καλά έκανε, αν αυτό πραγματικά πιστεύει. Αλλά οφείλει και να το υπερασπιστεί.
Κανείς δεν μπορεί να είναι πειστικός όταν επιχειρεί οβιδιακές μεταμορφώσεις. Και ειδικά μετά την κρίση, η ανοχή απέναντι στην πολιτική κοροϊδία είναι πραγματικά μηδενική. Και ούτε είναι θέμα συμβούλων. Έχω βαρεθεί τόσα χρόνια την ίδια συζήτηση. Ο σύμβουλος αυτό πρέπει να κάνει. Να προτείνει. Από κει και πέρα η ευθύνη του πολιτικού είναι αν θα ακούσει ή δεν θα ακούσει, αν θα επιχειρήσει να παραστήσει κάτι που δεν είναι ή αν θα
επιμείνει στην αυθεντικότητα της προσωπικότητάς του, στις αρχές του και στα πιστεύω του.
Αν έχει νόημα να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία είναι για να αλλάξει ριζικά το πολιτικό σύστημα. Αλλιώς δεν έχει απολύτως κανένα λόγο να κυβερνήσει. Κι αυτοί που κυβερνούν σήμερα μια χαρά τα καταφέρνουν στη διάσωση του συστήματος. Ο τόπος δεν έχει ανάγκη από νέους «διασώστες» αλλά από αυτούς που δεν θα αφήσουν πέτρα πάνω σε πέτρα.
Και γιατί πρέπει να γίνει αυτό; Μα, γιατί η νοσηρότητα πλέον έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Οι πάντες πλέον, από το περιστύλιο της Βουλής μέχρι τα καφενεία της επαρχίας, συζητούν ανοιχτά για το πόσο πλουσιότεροι θα γίνουν οι «ανεξάρτητοι» βουλευτές που θα «βάλουν πλάτη» για να σχηματιστεί η πλειοψηφία των 180 βουλευτών, να εκλεγεί Πρόεδρος για να μην πάει η χώρα σε εκλογές και η κυβέρνηση να παραμείνει στη θέση της.
Αυτή είναι και η απάντησή μου σε όσους μου λένε πως «συριζίζω». Αν θέλω να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα το αποφασίσω το Σάββατο το βράδυ πριν από τις εκλογές. Για να με πείσεις όμως Αλέξη πρέπει να κάνεις αυτό που πιστεύεις, όχι αυτό που σου λένε.
ΥΓ1: Είναι σαφές επίσης πως για την πολιτική επικοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ, το δεύτερο μετά τον Πρόεδρο διακύβευμα, είναι οι 100 πρώτες μέρες της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής. Ρένα, θα σε παρακολουθούμε….
ΥΓ2: Αντώνη, δεν σε ενοχλεί καθόλου αυτή η δημόσια κουβέντα που γίνεται για το πόσα θα πάρουν τα «νούμερα» που θα προστεθούν για να βγουν οι 180; Δεν θα κάνεις κάτι να το μαζέψεις;
http://www.rizopoulospost.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ αγωνίζεται για να αποκαλυφθεί η αλήθεια στην υπόθεση Novartis

Το Κίνημα Αλλαγής με τα στελέχη του, δίνουν τον αγώνα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια στην υπόθεση Novartis. Όλα πρέπει να γίνουν στα πλαίσ...