Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Στο Ζάππειο θα γίνει η εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Στο Ζάππειο θα γίνει η εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Στο Ζάππειο θα διεξαχθεί η επίσημη εκδήλωση για τον εορτασμό των 40 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σημειώνεται ότι το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου διοργανώνει στον ίδιο χώρο έκθεση ιστορικού υλικού με θέμα «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή». Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, έχουν προσκληθεί όλες οι γενιές και όλα τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, «όλοι όσοι προσέφεραν ανιδιοτελώς στους αγώνες για Ανεξαρτησία, Δημοκρατία, Ισότητα και Κοινωνική Δικαιοσύνη» και «οι νέοι και νέες που δίνουν μάχες για την προοπτική της πατρίδας μας».

Το μήνυμα των εκδηλώσεων, σύμφωνα με πηγές του κόμματος, θα είναι «Όλοι Μαζί Ξανά- Με τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη για τη νέα Αλλαγή», μιας παράταξης η οποία «μάτωσε, αλλά αντιστάθηκε στον ακραίο λαϊκισμό, τη δημαγωγία, την ισοπέδωση και την καταστροφολογία. Συγκρούσθηκε και συγκρούεται με τον νεοφιλελευθερισμό του συρμού αλλά και με τον λαϊκισμό, την ανευθυνότητα και την οπισθοδρόμηση, με το ‘όχι σε όλα’. Και όπως στο παρελθόν, έτσι και πάλι, συγκρούεται με τις δυνάμεις του Ολοκληρωτισμού, του Νεοναζισμού, του Εθνικισμού, του ρατσισμού, του σκότους».

«Οδικός Χάρτης εξόδου από τα μνημόνια» στη ΔΕΘ
Μερικές μέρες αργότερα, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, ο κ. Βενιζέλος θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Εκεί, ο κ. Βενιζέλος θα επισκεφθεί τη διοίκηση της ΔΕΘ και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιάσει τον «Οδικό Χάρτη για την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια».
Τα βασικά στοιχεία του Οδικού Χάρτη, μέρος του οποίου είναι το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, κατά τις ίδιες πηγές, είναι «η ανάπτυξη και η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, οι νέες θέσεις εργασίας, οι διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος».
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...