Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Το Ποτάμι αντιδρά για τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ


ΤHN αντίδρασή του στην τροπολογία στον ιδρυτικό νόμο της ΝΕΡΙΤ εξέφρασε το «Ποτάμι», σύμφωνα με το οποίο «τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα επανέφεραν τον ασφυκτικό έλεγχο στον ορισμό της διοίκησής της ΝΕΡΙΤ».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του κόμματος:

«Είχαμε έγκαιρα εκφράσει τη σφοδρή μας αντίθεση στην τροπολογία στον ιδρυτικό νόμο της ΝΕΡΙΤ, με την οποία τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα επανέφεραν τον ασφυκτικό έλεγχο στον ορισμό της διοίκησής της, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν με την ΕΡΤ -όταν κυβερνούσαν αυτοδύναμα το καθένα ξεχωριστά.


Η επιστολή της EBU προς τον πρωθυπουργό, η οποία δημοσιεύθηκε χθες, επιβεβαιώνει πανηγυρικά αυτή μας την αντίδραση. Αν η κυβέρνηση ήθελε όντως βελτιωτικές αλλαγές - όπως επισημαίνει και η EBU στην επιστολή της- αυτές μπορούσαν να γίνουν μόνο με νηφάλιο διάλογο με τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις, τους φορείς του πνευματικού και δημοσιογραφικού κόσμου και τους αντίστοιχους διεθνείς και ευρωπαϊκούς θεσμούς. Όχι με τροπολογία για αντικαρκινικό νοσοκομείο που επαναφέρει τον… καρκίνο του κομματισμού.

Η κυβέρνηση που -όπως έχουμε επισημάνει- είναι ένοχη, τελευταία, και για πολλές άλλες επιλογές επιστροφής στο γνώριμο πελατειακό και κομματικοκεντρικό παρελθόν που μας οδήγησε στη μεγάλη κρίση, έχει τώρα μία και μόνο επιλογή για να αποφύγει το νέο ευρωπαϊκό ρεζιλίκι. Να επιστρέψει στις προηγούμενες επιταγές του νόμου».
http://www.axiaplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...