Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Πώς μπορεί να μείνει στην ιστορία η φετινή ΔΕΘ


Picture 0 for Πώς μπορεί να μείνει στην ιστορία η φετινή ΔΕΘ

Ενδεχομένως, τα εγκαίνια της φετινής Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), να αποδειχθούν ιστορικά. Ο λόγος; Σύμφωνα με πληροφορίες, που έρχονται από το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου, μία από τις εισηγήσεις που έχουν γίνει στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, είναι να ανακοινώσει το τέλος των μνημονίων για τη χώρα από το βήμα της, στην εναρκτήρια ομιλία του. Το γεγονός, κατ’ επέκταση θα έχει ως αποτέλεσμα και το τέλος της τρόικας των δανειστών, τουλάχιστον με τη μορφή που τη γνωρίσαμε μέχρι σήμερα την τελευταία τετραετία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο, καθώς θα πρέπει να λάβει υπόψη του και μια σειρά από παραμέτρους, με βασικότερη όλων την άποψη επί του θέματος
των μεγάλων δανειστριών χωρών. Δηλαδή, εν προκειμένω, της Γερμανίας. Γεγονός αποτελεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει θέσει το θέμα στην Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, χωρίς η τελευταία να είναι αρνητική στην προοπτική, αλλά υπό όρους, κυρίως στο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων, που θα πρέπει να πληρωθούν για να δοθεί το πράσινο φως, οριστικά.
Γι’ αυτό και κοινή ήταν η εκτίμηση ότι ενδεχομένως η καλύτερη ημερομηνία, για να γίνει κάτι τέτοιο, θα ήταν η Σύνοδος Κορυφής του ερχόμενου Δεκεμβρίου. Ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα, σε αυτή τη φάση, είναι πλέον ανοικτά.
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακρίβεια: Εντός της ημέρας η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για τις διαφορετικές τιμές τιμολόγησης των πολυεθνικών

Επιστολή στην Κομισιόν με την οποία ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση, για τις διαφορετικές πολιτικές τιμολόγησης των πολυεθνικών, θα στείλει ο Κυριά...