Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

«Ψέμα, έγκλημα και στατιστικά»

«Ψέμα, έγκλημα και στατιστικά»

Με τον τίτλο «Ψέμα, έγκλημα και στατιστικά» η Μέγκαν Γκριν, σχολιάζει τις αστοχίες και τις ανεπάρκειες της πολιτικής σκηνής στην Ελλάδα, με αφορμή την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, εναντίον του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, για αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων.
Η αμερικανίδα οικονομολόγος και πρώην διευθύντρια Ευρωπαϊκών Οικονομικών Ερευνών στη Roubini Global Economics, Μέγκαν Γκριν, αναφερόμενη στον κ. Γεωργίου, κάνει λόγο για έναν Έλληνα οικονομολόγο που «εκπαιδεύτηκε και μορφώθηκε στις ΗΠΑ, πέρασε από το ΔΝΤ και του
επιτρέπεται να κοιτάζει την Ελλάδα, με μια εξωτερική ματιά». Και προσθέτει: «Αυτό του έδωσε μια μοναδική οπτική για το πως τα πράγματα δουλεύουν (ή όχι) στην Ελλάδα».

Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στο πως οδηγήθηκε η Ελλάδα στο μνημόνιο το 2010 και αφού εξιστορεί τα όσα έχουν διαδραματιστεί μέχρι σήμερα σχετικά με το έλλειμμα του 2009, η Γκριν σχολιάζει: «Είναι τουλάχιστον περίεργο να διώκεται ο Γεωργίου για παραποίηση των ελληνικών στατιστικών και να μην διώκονται οι προκάτοχοί του».

Σημειώνει, επίσης, ότι οι έλληνες πολιτικοί καθιστούν αποδιοπομπαίους τράγους τους προκατόχους τους, μόνο και μόνο για τη δημοφιλία»

Καταλήγοντας η Μέγκαν Γκριν τονίζει: «Δεν υπάρχει τρόπος να ξεχάσει η Ελλάδα το παρελθόν της και να αλλάξει. Οι ελληνικές κυβερνήσεις πάντα αναζητούσαν αποδιοπομπαίους τράγους, αντί να μάχονται την πραγματική διαφθορά, από τη δεκαετία του 1970 και το αποτέλεσμα δεν είναι καλό»
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου