Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ο Βενιζέλος θέλει Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Τον Φώτη Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας φέρεται να σκέφτεται να προτείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς εκτιμά ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είναι ο καταλληλότερος για να διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, η πρόταση του Βενιζέλου αναμένεται να έχει θετική αποδοχή και από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.
Σημειώνεται πως ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» αναφέρει πως το ΠΑΣΟΚ θα απευθύνει
στις «δυνάμεις της κεντροαριστεράς πρόταση για ένα πλαίσιο ανάλογο της ιταλικής Ελιάς».

«Προσκαλούμε σε έναν ανοικτό διάλογο όλους όσους πιστεύουν πως μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα μιας σύγχρονης, ευρωπαϊκής, μεταρρυθμιστικής σοσιαλδημοκρατίας, χωρίς αποκλεισμούς και προπαιτούμενα» τονίζει χαρακτηριστικά.

Σημειώνει πως το ΠΑΣΟΚ δεν «πάει να «καπελώσει το διάλογο», υποστηρίζοντας πως «επιδιώκουμε τη δημιουργία της μεγάλης ελληνικής κεντροαριστεράς. Και αυτό χρειάζεται σταδιακά βήματα, ανοικτό και τολμηρό διάλογο. Μακάρι να φθάσουμε και σε κοινή κάθοδο σε εκλογές μαζί με τις κινήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο».
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής» επισημαίνει πως ο κόσμος της Κεντροαριστεράς «που βρίσκεται σήμερα πολιτικά διασκορπισμένος σε συντριπτικό ποσοστό επιθυμεί το νέο και ενιαίο, και αυτό καταγράφεται διαρκώς, πολιτικά και δημοσκοπικά».

«Όμως η κατάσταση σκαλώνει στις κορυφές. Ανεξάρτητα από εμφανώς προσχηματικές πρωτοβουλίες διαλόγου και επικοινωνιακά τερτίπια της τελευταίας στιγμής, όπως επίσης και από προσχηματικές αρνήσεις του διαλόγου, επικρατούν ο μεγαλοϊδεατισμός και η λογική αυτοσυντήρησης των υπαρκτών σχημάτων», αναφέρει και προσθέτει:

«Έτσι, ο κίνδυνος της στρατηγικής περιθωριοποίησης και της εκλογικής αφαίμαξης του χώρου από τον συντηρητικό φιλευθερισμό και τη λαϊκιστική Αριστερά, είναι ισχυρός. Αν νομίζουν οι ηγεσίες των κομμάτων ότι με ευκαιριακά σχήματα του τύπου… υπάρχον κόμμα συν κάποιοι συνεργαζόμενοι θα απαντήσουν στις προσδοκίες του κόσμου, τρέφουν αυταπάτες. Ο κόσμος επιμένει στο καινούριο και το σοβαρό».
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας την Κυριακή σε ημερίδα του τομέα Υγείας, τόνισε πως βασική προτεραιότητα του κόμματος, θέμα που θα συζητηθεί και στο συνέδριο, είναι η συγκρότηση ενός «κοινωνικού συνασπισμού στη θέση του παλαιού που διαλύθηκε».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως ο παλιός συνασπισμός διαλύθηκε γιατί διερράγη ο ίδιος ο ιστός της κοινωνίας και στη θέση του πρέπει να συγκροτηθεί ένας άλλος κοινωνικός συνασπισμός, τον οποίο θα εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, που πρέπει να διατηρήσει τα βασικά του χαρακτηριστικά, «να συνεχίσει να είναι πατριωτικό, λαϊκό και ριζοσπαστικό». Ωστόσο σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει «οριοθέτηση της κεντροαριστεράς προς το «φαινομενικά ριζοσπαστικό» που θέλει τη διατήρηση όσων μα έφεραν στη σημερινή κατάσταση και αυτή η οριοθέτηση μπορεί να φέρει πίσω αυτούς που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ στις δύο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις».
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...