Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Τσίπρας: Υπάρχει ανοικτή κρίση της Δημοκρατίας

Τσίπρας: Υπάρχει ανοικτή κρίση της Δημοκρατίας
Ανέφερε δε πως οι καθεστωτικές δυνάμεις της χώρας, αυτές που έχουν την ευθύνη για την εκτεταμένη οικονομική καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας, ετοιμάζονται να «συνταγματοποιήσουν» το μνημόνιο, δηλαδή να «συνταγματοποιήσουν την πλήρη καταστροφή του κοινωνικού κράτους και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από την οικονομική διαπλοκή».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «εμείς από τη μεριά μας -και αναφέρομαι εδώ στο σύνολο των δυνάμεων της Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου- χρειάζεται απέναντι στη θεσμική αυτή αποδόμηση να αντιτάξουμε ένα συνολικό πρόγραμμα δημοκρατικής αναγέννησης των πολιτικών και κοινωνικών θεσμών».


Την εν λόγω επιτροπή συγκροτούν δικηγόροι και ακαδημαϊκοί δάσκαλοι με σημαντική πανεπιστημιακή πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με σκοπό την επεξεργασία προτάσεων για μια σειρά από θέματα, όπως το πολιτικό σύστημα και η λειτουργία του, το πλαίσιο των Δικαιωμάτων και η διασφάλισή τους αλλά και το ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας και των διεθνών σχέσεων της χώρας.

Επικεφαλής της Επιτροπής ορίστηκε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...