Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

ΚΚΕ: Βαθιά και αγιάτρευτη η σήψη στους θεσμούς του κράτους

kke-vathia-kai-agiatreyti-i-sipsi-stoys-thesmous-toy-kratoys


Βαθιά και αγιάτρευτη χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τη σήψη σε όλους τους θεσμούς του αστικού κράτους και στην τοπική διοίκηση, με αφορμή την καταδίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου για υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης. 

«Πηγάζει από αυτό που υπερασπίζονται όλοι οι θεσμοί του συστήματος, τη μεγάλη καπιταλιστική ιδιοκτησία και δράση».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα, η τοπική διοίκηση είναι ένας από αυτούς τους θεσμούς, που ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες έχει εξελιχθεί σε μηχανισμό εξυπηρέτησης μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, ευρωενωσιακών προγραμμάτων εξαγοράς
και ενσωμάτωσης, προώθησης αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων και φορολεηλασίας των λαϊκών νοικοκυριών.

Η ύπαρξη και έντιμων ανθρώπων στην τοπική διοίκηση, προστίθεται, δεν αλλάζει το βασικό της χαρακτήρα, ο οποίος δεν μπορεί να διορθωθεί με καταδίκη κάποιων κραυγαλέων περιπτώσεων διαφθοράς.

Το ΚΚΕ τονίζει πως η λαϊκή απαίτηση για τιμωρία δεν πρέπει να εγκλωβιστεί ξανά σε κούφιες υποσχέσεις και ανούσιες δικομματικές αντιπαραθέσεις περί εξυγίανσης.

«Τέλος σε αυτή τη σαπίλα μπορεί να βάλει μόνο ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός, που θα επιβάλει ριζικές αλλαγές στην οικονομία και το κράτος προς όφελός του», καταλήγει.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Κεραυνοί» ΜεΡΑ25 κατά της κυβέρνησης για το προσφυγικό: «Ανίκανη, άβουλη και μοιραία»

«Ανίκανη, άβουλη και μοιραία, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μόνο σε ένα πράγμα φαίνεται αποφασισμένη: να επιβάλει μια απάνθρωπη λύσ...