Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Ευάγγελος Βενιζέλος, το συνέδριο της Νεολαίας μας

Βενιζέλος: Χάρηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με την επιστροφή Μπερλουσκόνι;
«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, αγωνίζεται, αντιστέκεται, εγγυάται, διαμορφώνει το μέλλον της πατρίδας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, τον οποίο οι νεολαίοι υποδέχτηκαν ένθερμα.
Παραπέμποντας στις εκλογικές διαδικασίες της περασμένης Κυριακής, σημείωσε ότι συνέβαλαν στο πολιτικό γεγονός αυτό που «αποστόμωσε πολλούς» και ότι αποτύπωσαν αυτό που ο ίδιος έχει τονίσει, δηλαδή ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και δεν θα γίνει 'ουρά' κανενός, γιατί είναι η 'γάτα' που είναι εφτάψυχη, που 'πιάνει ποντίκια' και που θα καθοδηγήσει τις εξελίξεις».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η σημερινή νέα γενιά είναι αδικημένη, «αλλά δεν θα
αφήσουμε να πάει χαμένη», σημειώνοντας ότι από όσα αποφασίσει στο συνέδριο της η Νεολαία, «θα προκύψει ο δρόμος μέσα από τον οποίο η δική σας γενιά θα κερδίσει τη μάχη του μέλλοντός της».
«Έχει πολύ μεγάλη σημασία να τραβήξουμε μια γραμμή και να διαμορφώσουμε τη νέα αφετηρία για την παράταξη και τον τόπο, γιατί το ΠΑΣΟΚ υπάρχει χάριν της πατρίδας και των πολιτών», τόνισε.
Με έντονες αναφορές στους νέους και τη νεολαία, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η έννοια της «νέας γενιάς» είναι κατάκτηση που οφείλεται στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος, όπως είπε, εμπιστεύτηκε σε νέους, κρίσιμους ρόλους και θέσεις.
Και τόνισε: «Αρκεί οι νέοι να καταλάβουν ότι πρέπει να δώσουν τώρα τη θέση τους στους πραγματικούς νέους».
Αναφερόμενος στις επιλογές και τη στάση που κρατάει το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει καλύτερο 'γήπεδο' από την Ευρώπη», παρόλο που, όπως επεσήμανε, «τα τελευταία είκοσι και παραπάνω χρόνια η χώρα κυριαρχείται από καταθλιπτική ομοιομορφία, οικονομικά νεοφιλελεύθερη και πολιτικά συντηρητική».
Ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν έχει καθαρές θέσεις όσον αφορά στο τι σηματοδοτούν οι εξελίξεις στην Ιταλία.
Ειδικότερα, παραπέμποντας στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών, υπενθύμισε ότι ρώτησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πώς τις αντιλαμβάνεται, προοδευτικές ή συντηρητικές; «Θα ταρακουνήσουν τη συντηρητική Ευρώπη της κ. Μέρκελ ή θα κάνουν πιο ισχυρές και επίμονες τι αγορές;», είπε.
Συνεχίζοντας, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ξέρει ποιες είναι οι αδερφικές ομόλογές του δυνάμεις στην Ιταλία και πρόσθεσε ότι «θα χαιρόμασταν με καθαρή νίκη της κεντροαριστεράς του Π. Λ. Μπερζάνι», ενώ διερωτήθηκε:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ που λέει διάφορα ακατάληπτα επί του θέματος, για ποιους χάρηκε και για ποιους λυπήθηκε; Τι έχουν να πουν για την απρόβλεπτη και εντυπωσιακή βεβαίως επιστροφή του κ. Μπερλουσκόνι;».
Επιπλέον, ανέφερε ότι τα λόγια εύκολα ενώ οι αναλύσεις δύσκολες και πως η αλήθεια είναι πολύ πιο απαιτητική δουλειά «από τη συνομωσιολογία, συκοφαντία, σκευωρία και κάθε είδους λαϊκισμό».
Διερωτήθηκε ακόμη εάν μπορούν να απαντήσουν σε όσα λέει το ΠΑΣΟΚ, «οι οπισθοφυλακές του υπαρκτού σοσιαλισμού, η πίστη στη βία, οι μορφές τρομοκρατίας, η τυφλή ανυπακοή, ο ναζισμός, ο αυταρχικός κοινοτισμός ή ο δήθεν ριζοσπαστισμός με την προβιά που κρύβει τη λεοντή ενός ακραίου συντεχνιασμού και κρατισμού».
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ με λάθη και παραλείψεις αναγκάστηκε να συγκρουστεί με τον εαυτό του και να τον ξεπεράσει στο όνομα του εθνικού συμφέροντος, ενώ δίνοντας ένα «δείγμα» για το τι θα συζητηθεί στο συνέδριο του Κινήματος, ανέφερε ότι μπορούσαν να είχαν γίνει διαφορετικά μερικά κρίσιμα πράγμα, αλλά ότι όλα πρέπει να γίνονται στη στιγμή τους, «γιατί αν τη χάσεις θέλει κόπο πολύ να την ξαναβρείς».
Πρόσθεσε δε ότι «κουβαλάμε τα βάρη του κυβερνητισμού, τα βάρη των δικών μας ανθρώπων που προσέβαλαν την παράταξη με τις προσωπικές, αδιανόητες και παράνομες συμπεριφορές τους».
Επανέλαβε ακόμη ότι οι επιλογές του κόμματος τα τελευταία χρόνια ήταν «ανάμεσα σε μια κακή και καταστροφική λύση» και πως «είναι μεγάλο επίτευγμα να οργανώσεις την κακή επιλογή ώστε να περιορίσεις τη βλάβη και να αποφύγεις την καταστροφική επιλογή».
Αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο Γραμματέα της Νεολαίας, Κώστα Πανταζή, για όσα έκανε από τη θέση του, αλλά και όλα τα μέλη των οργάνων της νεολαίας και της ΠΑΣΠ «όλων των αποχρώσεων», τόνισε ότι το συνέδριο της πρέπει να είναι συνέδριο «αλήθειας» με υποχρέωση «να αναζωογονήσουμε το ιδεολογικό και αξιακό οπλοστάσιο της παράταξής μας».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η νέα οργανωτική διάταξη της Νεολαίας πρέπει να είναι συνδεδεμένη με όλα τα δίκτυα της κοινωνίας και τις μορφές εθελοντισμού και κοινωνικής δράσης, σημειώνοντας ότι αυτά «δεν πρέπει να τα εγκαταλείψουμε στους ναζιστές, του φασίστες και τους εχθρούς της δημοκρατίας, αυτούς που οργανώνουν όχι το 'κρυφό σχολειό' αλλά το 'παιδομάζωμα', στο όνομα του αυταρχισμού και τη νοσταλγία αυτού που κατέστρεψε την Ευρώπη στα μέσα του 20ου αιώνα».
Ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε την ομιλία του καλώντας τη Νεολαία να πάρει την υπόθεση της παράταξης και της πατρίδας στα χέρια της και «να σηκώσει τον δικό της ήλιο που μπορεί να ζεστάνει την καρδιά της και να εμπνεύσει το μυαλό της».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΗ: Αυτές τις αλλαγές θα δείτε στους λογαριασμούς που θα έρθουν -Προσοχή με το πάγιο

Διευκρινιστικές ερωτήσεις και απαντήσεις αναφορικά με τα νέα ευνοϊκά μέτρα, αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΕΗ και αφορούν τις χρεώσεις κ...