Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

«Αν με είχαν ακούσει θα είχε γλιτώσει η Ελλάδα»


Την ανάγκη επιτάχυνσης από τη σημερινή κυβέρνηση των διαρθρωτικών αλλαγών που έχουν καθυστερήσει τραγικά στη χώρα μας -ύστερα από αυτές που πραγματοποίησε την τριετία 1990-1993 η δική του κυβέρνηση- μέσα από την εξάντληση της τετραετίας μιας Βουλής που οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις έχουν την πλειοψηφία, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: «Μπροστά από την εποχή της: Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990 - 1993».
 Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε έκκληση στους βουλευτές να κάνουν καθετί για να ολοκληρωθεί
η σημερινή τετραετία της Βουλής, καλώντας τους, όπως είπε χαρακτηριστικά, να ψηφίζουν «φιλοευρωπαϊκές πολιτικές και κυβερνήσεις».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι, αν δεν τον είχαν ανατρέψει το 1993, ίσως η χώρα είχε γλιτώσει, καθώς και ότι, αν τον είχαν ακούσει, η Ελλάδα δεν θα περνούσε τα δεινά που περνά σήμερα, ενώ άσκησε κριτική στους προέδρους της Ν.Δ. ύστερα από αυτόν Μιλτιάδη Εβερτ και Κώστα Καραμανλή.

«Μετά την πτώση της κυβέρνησης εκείνης, η Ελλάδα δεν ξαναβρήκε στην πραγματικότητα τον δρόμο της. Στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο λειτουργούσε επί της εποχής μου απόλυτα δημοκρατικά (όπως άλλωστε και το υπουργικό σαυμβούλιο), με τη δυνατότητα ανοιχτής έκφρασης της αντίθετης άποψης, επικράτησαν οι λαϊκίστικες απόψεις που εξέφραζε η εσωκομματική μου αντιπολίτευση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ.

Ακόμη, ο πρώην πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο. «Λιγότερο κράτος χωρίς λιγότερους υπαλλήλους δεν γίνεται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στους νέους ανθρώπους τονίζοντας: «Είστε η πιο σπουδαγμένη γενιά που είχαμε την τύχη ίσαμε τώρα, να έχουμε ως χώρα και η πλέον ευρωπαϊκή. Δυστυχώς, σας σύραμε σε μια κρίση για την οποία εσείς αντικειμενικά ουδεμία ευθύνη φέρετε» και τους κάλεσε: «Οποιο μετερίζι και αν διαλέξετε, φροντίστε να είναι το δικό σας και όχι δανεικό».

Το «παρών» στην εκδήλωση, εκτός από τα παιδιά του Κυριάκο, Ντόρα, Κατερίνα και Αλεξάνδρα, καθώς και τα εγγόνια του, έδωσε σύσσωμος ο πολιτικός και επιχειρηματικός κόσμος. Περισσότεροι από 40 βουλευτές της Ν.Δ., ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρώην υπουργός Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, η πρώην υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και οι βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος. Παρόντες ήταν και οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος και Χρήστος Σαρτζετάκης, οι δήμαρχοι Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, Αθηνών Γιώργος. Καμίνης, Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης κ.ά.

Ακόμη, ήταν εκεί όλα τα εν ζωή μέλη του δικού του υπουργικού συμβουλίου, όπως ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου, ο Ιωάννης Σταθόπουλος, ο Τίμος Χριστοδούλου, ο Νίκος Γκελεστάθης και ο Ευθύμιος Χριστοδούλου.

Από τον επιχειρηματικό κόσμο το «παρών» έδωσαν οι Βαρδής Βαρδινογιάννης, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, Γιάννης Κωστόπουλος, Γιώργος Μαμιδάκης, Δημήτρης Κοπελούζος, Σταύρος Ψυχάρης, Γιώργος Μπόμπολας, Θόδωρος Αγγελόπουλος.
dimokratia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...