Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Οργή ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τροπολογία ΝΔ για «καθαρό» γένος των εισακτέων στα Σώματα!

Έξαλλοι σε ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με την τροπολογία 85 βουλευτών ΝΔ για «καθαρότητα» του γένους των εισακτέων στις Ε.Δ! Αντισυνταγματικό και επικίνδυνο

«Φωτιές» άναψε στην συγκυβέρνηση, τροπολογία, που κατέθεσαν ...85 βουλευτές της ΝΔ σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να εισαχθεί σε στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές σχολές όποιος δεν είναι Έλληνας κατά το γένος και την ιθαγένεια. Εάν η τροπολογία ψηφιστεί, θα είναι μία ακόμη σαφής διαφοροποίηση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει τον αποκλεισμό των μη Ελλήνων στο γένος «κατάφωρα αντισυνταγματικό» ενώ ασκεί κριτική για «θεσμικά απαράδεκτη  συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη  δημόσια συζήτηση». Η ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο για «τουλάχιστον μεσαιωνικό σκοταδισμό». Φυσικά το θέμα άπτεται πλέον των αποφάσεων του ίδιου του πρωθυπουργού...  Τι περιλαμβάνει η πρόταση της ΝΔ

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της προτεινόμενης τροπολογίας από τους βουλευτές της ΝΔ, «λόγω της ιδιαιτερότητας των θεμάτων που σχετίζονται με την εθνική μας άμυνα, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και του οξύτατου προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, που αντιμετωπίζει η χώρα, σε συνδυασμό με τον πρόσφατο νόμο περί ιθαγένειας και τις συνέπειές του, σκόπιμο είναι να επανέλθει στο σύνολο των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών η προϋπόθεση του γένους, ως προαπαιτούμενο εισαγωγής». Επίσης με την ίδια τροπολογία εξαιρούνται οι ομογενείς που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, οι οποίοι όμως την αποκτούν  χωρίς άλλη διατύπωση όταν εισαχθούν στη σχολή. Ακόμη υπάρχει πρόβλεψη, με απόφαση του αρχηγού κάθε κλάδου ή Σώματος, να επιτρέπεται η εισαγωγή δύο κάθε έτος και για κάθε σχολή, μη Ελλήνων κατά το γένος υποψηφίων για την κάλυψη ειδικών αναγκών.
ΠΑΣΟΚ: Η εξαίρεση για το γένος στο Σύνταγμα είναι μόνο για τον Πρόεδρο...  
Σε πολύ σκληρή ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ σημειώνει:
«Η κατάργηση της πρόσθετης προϋπόθεσης του ελληνικού γένους και όχι απλώς της ελληνικής ιθαγένειας για την εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, έγινε μετά από επίμονες γραπτές παρατηρήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη πως η προηγούμενη νομοθετική πρόβλεψη ήταν κατάφωρα αντισυνταγματική.
Και είναι πράγματι γιατί η μόνη εξαίρεση σε σχέση με το γένος που προβλέπει και επιτρέπει το Σύνταγμά μας είναι αυτή που αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να έχει την ελληνική ιθαγένεια από πατέρα ή μητέρα, όπως έχει διαμορφωθεί η σχετική διάταξη. Για όλα όμως τα υπόλοιπα πολιτειακά αξιώματα και όλες τις άλλες δημόσιες θέσεις δεν επιτρέπεται να αναπαράγεται η προϋπόθεση αυτή.
Ακόμα και στις ΗΠΑ, κατ’ εξοχήν χώρα πολιτογραφήσεων, αντίστοιχος περιορισμός υπάρχει μόνο για τη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ.
Όταν λοιπόν κάποιος μπορεί να εκλεγεί Πρωθυπουργός ή να διοριστεί Υπουργός Εθνικής Άμυνας, είναι αδιανόητο να του λες ότι δεν μπορεί να εισαχθεί σε παραγωγική σχολή αξιωματικών ή υπαξιωματικών. Επίσης όταν καλείται να υπηρετήσει τη θητεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις ως κληρωτός, δεν μπορείς να μην του επιτρέπεις να καταστεί βαθμοφόρος των Ενόπλων Δυνάμεων από παραγωγική σχολή.
Στο πλαίσιο αυτό είναι θεσμικά απαράδεκτη η συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη σχετική δημόσια συζήτηση και μάλιστα μέσω twitter».
ΔΗΜΑΡ: Υποσκάπτεται η ενότητα και αποτελεσματικότητα του στρατεύματος
Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, αναφέρει:
«Τουλάχιστον μεσαιωνικό σκοταδισμό αποπνέει η προτεινόμενη τροπολογία από βουλευτές της ΝΔ, που συνεπικουρούνται από τους συναδέλφους τους της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛΛ, να συμπεριληφθεί το κριτήριο του γένους για όσους θέλουν να σταδιοδρομήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Κριτήριο για ένα σύγχρονο κράτος και ένα σύγχρονο στράτευμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την ιδιότητα του πολίτη με βάση την ιθαγένεια. Όσοι μετατρέπουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε πεδίο ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης υποσκάπτουν την ενότητα και την αποτελεσματικότητά τους σε εποχές κρίσιμες για τη χώρα μας».
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιες εταιρείες «μπλοκάρουν» το εμβόλιο για τον κορονοϊό

του Άρη Χατζηστεφάνου Οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες δεν έχουν κανένα κίνητρο να συνεργαστούν για τη δημιουργία εμβολίων και φαρμάκων γ...