Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

«Ακροδεξιά μετατόπιση της ΝΔ»

«Ακροδεξιά μετατόπιση της ΝΔ»

Σκουρλέτης: Καμία σχέση με τη Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή


Για ακροδεξιά μετατόπιση της Νέας Δημοκρατίας υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά μίλησε εκ νέου σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες στον Τύπο περί θετικών σχολίων του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού της Ν.Δ. Κώστα Καραμανλή για τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την απόφαση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει σε εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από τον θάνατό του ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Καραμανλή (σ.σ. σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, την Τετάρτη 6 Μαρτίου).


«Η ταυτότητα, το προφίλ της σημερινής Ν.Δ. υπό τον κ. Σαμαρά, διαφέρει πολύ από αυτό που μας είχε δείξει η Ν.Δ. μετά το '74, δηλαδή τη μεταπολιτευτική Καραμανλική ταυτότητα της Ν.Δ.», παρατήρησε ο κ. Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον Real FM, για να υποστηρίξει πως υπάρχει μετατόπιση του κόμματος «και ως προς τη ρητορική του, αλλά και ως προς την αντιμετώπιση του πολιτικού αντιπάλου», με «έντονα τα στοιχεία μιας ακροδεξιάς πολιτικής».

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε επίσης τη Λ. Συγγρού για εξόφθαλμη και σκόπιμη διαστρέβλωση συγκεκριμένων φράσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να τις φέρουν, όπως ανέφερε, σε αντιπαράθεση με όσα λέει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Πρόκειται, είπε, για φτηνές ανακοινώσεις από τα γνωστά χαλκεία της Ν.Δ., που «μας έχουν κουράσει».

Ερωτηθείς τέλος, για τη συνύπαρξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - Ν.Δ. στην κυβέρνηση, με δεδομένη την «ακροδεξιά στροφή» της Νέας Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως το κόμμα του Φώτη Κουβέλη θα πρέπει να αισθάνεται πάρα πολύ άβολα μέσα σε αυτό το κυβερνητικό σχήμα, ενώ για το ΠΑΣΟΚ, το χαρακτήρισε «μεταλλαγμένο πρώην σοσιαλιστικό κόμμα, το οποίο έχει υιοθετήσει το νεοφιλελευθερισμό και κυρίως τον έχει εφαρμόσει».
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...