Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΑΡ: έκτακτα μέτρα για ανέργους



Το θέμα της ανεργίας φέρνει στη Βουλή, με επερώτησή της, η ΔΗΜΑΡ, υπογραμμίζοντας ότι "το θέμα της ανεργίας και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, θέτει στην κορυφή της ατζέντας της η ΔΗΜΑΡ, καταθέτοντας, επίκαιρη επερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας, Ανταγωνιστικότητας και Οικονομικών. Συγκεκριμένα η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ τους καλεί να αναλάβουν δράση με έκτακτα μέτρα υποστήριξης των ανέργων κυρίως σ΄ ό,τι αφορά τις ομάδες υψηλού κινδύνου όπως οι άνεργοι που ζουν σε νοικοκυριά στα οποία δεν υπάρχει ενήλικας εργαζόμενος, οι μακροχρόνια άνεργοι με παρωχημένες ειδικότητες, οι άνεργοι άνω των 55 ετών".
Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται "η αναμόρφωση των Συστημάτων Επιδότησης Ανεργίας, με στόχο την
αύξηση του χρόνου επιδότησης και τη διεύρυνση των ωφελούμενων, η υγειονομική περίθαλψη όλων των εγγεγραμμένων ανέργων, καθώς και έκτακτες και εκτεταμένες δράσεις ένταξης των ανέργων σε προγράμματα «άμεσης δημιουργίας θέσεων απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», εργασιακής τοποθέτησης και κατάρτισης". Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι "η χρηματοδότηση αυτών των προγραμμάτων πρέπει να γίνει με αναπροσανατολισμό των πόρων του ΕΣΠΑ και αξιοποίηση της εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης", στοχεύοντας στη "θέσπιση ενός πλαισίου αντιμετώπιση της οξείας κοινωνικής κρίσης και της προστασίας των ομάδων υψηλού κινδύνου".
City press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...