Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ικανοποίηση Βενιζέλου για τις επιστροφές



Την ικανοποίησή του γιατί η επιστροφή των τεσσάρων βουλευτών (Κώστα Σκανδαλίδη, Γιάννη Κουτσούκο, Μιχάλη Κασσή και Αντζελα Γκερέκου) στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην επιστολή του με την οποία ενημερώνει τον πρόεδρο της Βουλής για την επιστροφή τους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει την εξέλιξη θετικό οιωνό εν όψει του συνεδρίου.

Στην επιστολή του αναφέρει ότι «η επάνοδος συνεπώς των συναδέλφων στην κοινοβουλευτική μας ομάδα είναι ένας θετικός οιωνός για την επιτυχία του συνεδρίου, οι στόχοι του οποίου είναι παραταξιακοί, αλλά και εθνικοί. Τώρα που με αφορμή τη συζήτηση για τα περιβόητα "λάθη" του ΔΝΤ γίνεται πια από όλους αντιληπτή η σημασία
της ρήτρας 'βαθύτερης ύφεσης' που, όπως λέγαμε τους πέντε μήνες (Ιούλιος-Νοέμβριος) της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, προβλέφθηκε στη δεύτερη δανειακή σύμβαση του Φεβρουαρίου 2012 ως μηχανισμός αναθεώρησης της σύμβασης. Τώρα που είναι προφανές για όλους ότι η Ελλάδα ούτε μπορεί ούτε πρέπει να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Τώρα που όλοι βλέπουν την ανάγκη το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης να λειτουργήσει ως προγραμματική βάση της κυβερνητικής συνεργασίας για να υπάρχουν γρήγορα, απτά και ασφαλή αποτελέσματα μέσα από την προστασία της κοινωνικής συνοχής και την έμπρακτη στήριξη της ανάπτυξης, το ΠΑΣΟΚ συσπειρώνει τις προοδευτικές και δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας γνωρίζοντας ότι η δική του ενότητα και ανανέωση θα λειτουργήσει ως καταλύτης και για την συσπείρωση της ευρύτερης κεντροαριστεράς που είναι άξια του ονόματος της όταν είναι εθνικά υπεύθυνη και φιλοευρωπαϊκή, μέσα στην προοπτική της δικής μας προοδευτικής αντίληψης περί Ευρώπης».
Παράλληλα, κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Βενιζέλο, με αφορμή έντονο καυγά που ξέσπασε χθες στο κόμμα, ανέφεραν ότι «το ΠΑΣΟΚ με το συνέδριο του αλλάζει ριζικά σε σχέση με αντιλήψεις και πρακτικές που δυστυχώς εφαρμόζονταν επί δεκαετίες. Η τομή είναι βαθειά», προσθέτοντας ότι όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη καλούνται να προσαρμοστούν στη θεσμική και δημοκρατική λειτουργία του κόμματος, ενώ σχετικά με το ρόλο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισαν ότι «έχει αποδείξει με τη στάση του ότι ξέρει -ακόμη και κάτω από πολύ δύσκολες και άνισες συνθήκες- να εγγυάται την ενότητα της παράταξης και την ακεραιότητα των διαδικασιών και αυτό θα κάνει και στο συνέδριο. Ο 'υπερβάλλων ζήλος' από οποιονδήποτε είναι άρα περιττός και βλαπτικός για την παράταξη».
City press 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...