Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Μαρία Δαμανάκη: Το θέμα του κατώτατου μισθού είναι ακόμη ανοιχτό

maria-damanaki-to-thema-toy-katotatoy-misthou-einai-akomi-anoixto


Έκθετο αφήνει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η ελληνίδα Επίτροπος στην ΕΕ Μαρία Δαμανάκη, η οποία σε συνέντευξή της αναφέρει πως το ζήτημα του κατώτατου μισθού είναι ακόμα ανοιχτό. Πυρά κατά του πρωθυπουργού με αφορμή τις δηλώσεις της κυρίας Δαμανάκη εξαπέλυσε και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς και οι υπουργοί του να δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν τίθεται θέμα νέας μείωσης του κατώτατου μισθού, ωστόσο η Μαρία Δαμανάκη, σε συνέντευξή της στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ανέφερε πως «το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού είναι
ανοιχτό και απολύτως εξαρτημένο με τις επιδόσεις της Ελλάδας στην υλοποίηση της συμφωνίας του Δεκεμβρίου, όπως και της λήψης νέων μέτρων».

«Η θέση της Κομισιόν τελικά αφήνει το θέμα ανοιχτό και επικεντρώνεται κυρίως στην ανάγκη κοινωνικού διαλόγου πριν από τις όποιες αλλαγές», λέει η κυρία Δαμανάκη ενώ σε ότι αφορά το ενδεχόμενο λήψης νέων οριζόντιων μέτρων, δηλώνει: «Έχω καταστήσει σαφές και στην Κομισιόν ότι περιθώρια για παραπέρα περικοπές μισθών και συντάξεων δεν υπάρχουν. Αντίθετα, η Ελλάδα χρειάζεται δίκτυο προστασίας ανέργων και απόρων. Θέλω όμως να επισημάνω πως σίγουρος δρόμος για να αποφύγουμε πιέσεις στο μέλλον είναι να συγκεντρωθούμε χωρίς καθυστερήσεις στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων μας».

Η κ. Δαμανάκη παραπέμπει επίσης στο φθινόπωρο την έναρξη συζητήσεων για νέα μείωση του χρέους και ζητεί από τις τράπεζες μεταφορά πόρων στην πραγματική οικονομία. «Βεβαίως χρειάζεται ρευστότητα στην αγορά. Εδώ θέλω να είμαι σαφής. Ο τραπεζικός τομέας μετά τη βοήθεια που έλαβε οφείλει να μεταφέρει χωρίς άλλη καθυστέρηση πόρους στην πραγματική οικονομία. Η Κομισιόν στην τελευταία της συνεδρίαση ανέδειξε τη συμβολή του τραπεζικού τομέα στην ανάκαμψη ως θέμα πρώτης προτεραιότητας».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο από 1ης Απρίλη καθορισμός του κατώτατου μισθού με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου «μας προϊδεάζει ότι δηλώσεις όπως της κ. Δαμανάκη και του κ.Μέργου απλώς προετοιμάζουν το έδαφος για τα νέα εξοντωτικά μνημονιακά και εργοδοτικά σχέδια».
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...